TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Björn Söder på Sverigedemokraternas landsmöte:

 

/…/ vill jag återknyta till vårt svenska kulturarv och den fantastiska Astrid Lindgren som på ett allegoriskt sätt beskriver Sverigedemokraternas politiska vision i boken Bröderna Lejonhjärta. Kampen mellan det goda och det onda, mot förtryck och tyranni och för frihet och kärlek. Det är sverigedemokratiska värderingar.

 

Vilken lögn! Ingenting av det Björn Söder här säger är sant. Hans parti står milsvitt från denna vision.

 

Det är sällan jag skriver inlägg i affekt men idag gör jag det. Det är inte längre bara Per Albin Hansson som snurrar i förtvivlan i sin grav, utan nu också Astrid Lindgren.

 

Citat ur Aftonbladet, en artikel av Mattias Carlsson och Erik Nises:

 

Staffan Götestam, som spelade Jonatan i filmen Bröderna Lejonhjärta och grundade sagohuset Junibacken på Djurgården, blir illa berörd av Björn Söders tal:

 

– Man skrattar åt det först, sen undrar man om vederbörande är korkad. Astrid hade blivit fullständigt rasande.

 

Samtidigt sker följande på landsmötet, citat av Kerstin Nilsson ur en annan artikel i Aftonbladet:

 

Allt handlar om att minska invandringen och bevara ”det svenska” och ”våra svenska värderingar. Eller som partisekreterare Björn Söder uttrycker det:

 

– Passar det inte så är det bara att åka hem!

 

Då bryter jublet ut.

 

Det händer flera gånger, så fort någon säger något liknande är det som glöden tänds i den tysta massans ögon.

 

Ytterligare ett citat ur artikeln:

 

– Sverige åt svenskarna och svenskarna åt Sverige! skanderar han. (Björn Söder min anm.)

 

Då når församlingen klimax. Alla reser sig som en man, rusiga av lycka.

 

Är det så ”Kampen mellan det goda och det onda, mot förtryck och tyranni och för frihet och kärlek” skall ske?

 

Gode Gud, bevara oss från sverigedemokrater i riksdagen efter nästa val och efter nästa val och efter … i all oändlighet. Amen!

Kerstin Nilssons artikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5975421.ab

 

Mattias Carlsson och Erik Nises artikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5974745.ab

 

Ett varmt tack till Christina Meltin Westerlund som i en kommentar på ett annat av mina blogginlägg uppmärksammade mig på dessa artiklar.

 

Eva2009-10-18, 21:26  Permalink
Andra bloggar om:  


Ja det är rent otroligt

Detta är verkligen att kränka Astrid Lindgren.
Inte heller jag brukar skriva i affekt, men i det här fallet är det svårt, för att inte säga omöjligt, att kallt analysera.
Ja det är verkligen att vända upp och ned på allt. Bröderna Lejonhjärtas kamp var ju just mot de svarta krafter som utgör just det förtryck och det människoförakt som SD står för.
Milda himmel! Jag blir rädd. Tack för att ni uppmärksammar detta. Jag hoppar på tåget och skriver om det ikväll.. ju fler desstom bättre antar jag.
Värst vad sossarna tar i för att omhulda "våran Astrid".
Om jag inte minns fel var det Pomperipossa som nästan ensam avsatte den socialdemokratiska regeringen 1976
med avslöjandet om den över 100-procentiga skatten.
Och hur ställer sig alla omhuldare till Pippis pappa - n*g'rhövdingen i Söderhavet?
Varför tycker man alltid att det är den politiken som jag övergav som är rättvist. Det som är rättvist för dig kanske inte är det hos mig. När jag var i 25 årsåldern så betalade man ut mer i bidrag till sjukpensionärer o. d än de som arbetade och slet. Detta blev till slut orrättvist i mitt tycke men i dag har det ju kanske gått för långt å andra hållet men blir dett för mycket å vänster blir ju det även för mycket åt höger. I min sons trapp där han bor i ett höghus brukar han skoja om att det bara är han och någon enstaka till som går och jobbar. Detta att stiga upp på morgonen måndag till fredag (förutom de som naturligtvis arbetar annan tid också) är något jag som är över de -60 fick av mina föräldrar. Detta finns ju inte på samma sätt förankrat bland muslimer.
Britta, Kjell-Åke, Bo och Simone, tack för era kommentarer. Ja, det är skrämmande att läsa/höra SD-företrädare när de osminkat visar vilka de är. Och Simone, du har rätt, ju fler av oss som beskriver dem, desto bättre. Åkessons debattartikel i Aftonbladet kompletterar ju och stryker under den bild vi länge har haft, även om de har försökt att måla en annan.

/Eva

Till dig, Sven, har jag inte något att säga mer än ett tack för att du läser min blogg.

/Eva

Lena, dig vill jag också tacka för att du så flitigt läser mina inlägg - i alla fall dem som handlar om ditt parti. Dessutom, som jag har svarat dig tidigare efter kommentarer på andra inlägg: människor oavsett religionstillhörighet vill göra rätt för sig. Så är det!

Du är oerhört fördomsfull i din syn på muslimer, precis som dina partikamrater och partiföreträdare. Jättetråkigt, tycker jag.

/Eva
Tack själv, det är alltid lika roligt att läsa bloggarna på s-info.
Men min fråga kvarstår; hur ställer du och andra Astrid-omhuldare er till hennes beskrivning av Pippi-pappans etnicitet? Och till beskrivningen av dom svartmuskiga bovarna som bröt på svenska i Rasmus, Pontus och Toker, eller varför inte bovarna i Mästerdetektiven Blomqvist och Rasmus, där det snarast var övertydligt att dom var "hemska utlänningar"?
Allt är inte bara svart eller vitt.
Du kan väl inte mena allvar? Att alla människor är så bra då skulle det ju inte finnas kriminalitet. Naturligvis tror jag de flesta, men i de lägre åldrarna så har man kommit in i ett tänk av bidrag. Detta blev jag varse när jag blev pensionär ej tidigare för då träffade jag aldrig de som bodde i samma hus som jag. Nu gör jag det och pratar med så många här så jag vet vad jag talar om. På tal om något annant läs gärna journalisten Martin Ezpeletas blogg som finns länkad till dagens Aftonblad. Han är journalist. Kommentarer av dig vill jag gärna läsa här.
Jadu Eva du har aldrig några fakta att hänvisa till utan kommer som alltid mest dragandes med personligt tycke.

Bara för att strö salt i dina sår skall jag berätta en liten hemlighet. På SDs kansli har man nu de senaste dagarna varit tvungna att installera 3 ytterligare IP telefoner för att kunna möta tillströmmningen (anstormningen) till partiet efter Aftonbladets, övriga medias, politikers och tyckares patetiska häxjakt.

Dessvärre gick media för långt i dag då man publicerade en insändare från en ledarskribent som indirekt försöker uppvigla till mord på Jimmie Åkesson. Efter eran häxjakt så försökte man även i Måndags mörda Erik Hellsbom kommunalråd för SD i Varberg.

Jag antar att du nu säger dig ta avstånd till detta, men ingen tror på detta längre då det enbart är verbala yttringar utan egentlig mening. Flertalet socialdemokrater har uttryckt sin förhoppning på att SDare skall mördas...sossar som sitter i olika kommuner som representanter för erant parti.

Är mord på era meningsmotståndare den sista utvägen?

KÄLLOR:
http://ltz.se/ledaredebatt/ledare/1.1454459

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1751617/sd-politiker-utsatt-for-attentat
Okay, Jorma, det är uppenbarligen ingen mening att jag återigen tar avstånd från våld och hot om våld, vilket du vet att jag har gjort upprepade gånger. Det säger du hur tydligt som helst, så du och jag avslutar debatten här men jag måste ändå påpeka att, citat ur din kommentar,

"Flertalet socialdemokrater har uttryckt sin förhoppning på att SDare skall mördas...sossar som sitter i olika kommuner som representanter för erant parti",

inte går hem. Knappast ens hos din partiledare.

/Eva
Eva, man kan inte bara sitta i sin garderop och säga att man tar avstånd till dittan eller dattan. Man måste agera! Jag har inte sett att du tagit avstånd i något öppet på länkarnas sidor som jag gav dej här ovan? Varför inte göra det istället?

Jodå, min partiledare håller säkerligen med mig om vad jag skrev. Din kollega Reza Javid i Örebro skrev rakt ut att han ville döda alla Sverigedemokrater vilket du kan klart och tydligt se här: http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/inrikes/2008/04/04/socialdemokrat_om_sd_kampa_mot_dem_tills

Likaså önskade din kollega i Eskilstuna att jimmie Åkesson skulle gå samma väg och drabbas utav en olycka som Jörg Haider. Vill du ha länk till denne Socialdemokrat?


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!