TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Hallå alla s-bloggare, vad är det som händer? Jag konstaterade i ett inlägg att Enn Kokk försvunnit från s-bloggar, att jag blev orolig att något hänt honom. Tack och lov var så inte fallet. Han bloggar som vanligt men utan att länka hit på grund av kritik han fått mot sina kåserier om melodikrysset av Karl-Oskar som ansvarar för vår blogg. Trist, tyckte jag och länkade därefter till ett utmärkt inlägg han skrivit om Sören Wibes avhopp från partiet.

 

Det blev tydligen startskottet till ett ”krig” här med personangrepp åt olika håll. Självklart skall åsikter brytas men var finns dialogen, diskussionen, debatten? Och respekten? Partikamrater, det måste gå att föra fram åsikter utan förolämpningar, hugg och anfall.2008-04-28, 18:55  Permalink


Bra inlägg!
Bra inlägg. Har idag beslutat att sluta pinga här. Har sedan länge slutat länka. Tycker det är trist med den stämning som titt som tätt blir. Det är inte ett sammanhang jag vill synas i, inte heller ett sammanhang jag vill visa andra. Jag kommer säker att läsa här då och då för det finns pärlor, men ibland blir man riktig betryckt.

http://fritturhjartat.blogspot.com/
Eva, tyvärr blev det väldigt infekterat. Det är lite synd tycker jag, men jag vet att jag inte är oskyldig på något sätt, jag ger gärna igen när jag tycker jag blir påhoppad.

Det värsta är att det drabbar Enns härliga inlägg och det är en förlust för alla de som inte har honom i sin dagliga läsning, och nu är det väl cementerade ståndpunkter som omöjliggör det enda rätta, nämligen att be honom börja pinga igen.
Tack Duv LG Lech för din kommentar.

Tack till dig också Simone, men jag ber dig att ompröva ditt beslut om att sluta pinga hit. Jag vill fortsätta att finna igen dig här.

Jag är glad också över din kommentar Erik. Jag tror att det ibland kan bli fel för oss alla, men jag är också övertygad om att det kan bli bättre. Debattämnena är skiftande och åsikterna likaså, tack och lov för det. Den berömda takhöjden får vi aldrig tubba på. Däremot måste vi tänka över språkbruket vi använder innan vi skickar i väg inlägg och kommentarer. Är jag upprörd är det bättre att avvakta med kommentaren. Jag vill nog påstå att det också gäller i svar till våra politiska motståndare, inte minst sd-anhängares kommentarer på inlägg. Själv brukar jag vänta en stund för att inte skicka något jag ångrar. Och om jag ändå rusar iväg kan jag alltid be om ursäkt. Jag tror inte heller att det är för sent att få Enn att återkomma och pinga här. Cementerande ståndpunkter tror jag inte på. Vi är alla vuxna människor och vana att ta ansvar och då kan vi också lösa en sådan här situation.

Vänliga hälsningar
Eva
Karl-Oskar har på ett tydligt, klart och konstruktivt förklarat varför s-info inte kan bli ett "forum för melodikrysset". När detta föranleder sura uppstötningar hos en del finns det faktiskt anledning att reagera.

För övrigt är man väl i sin fulla rätt att klaga på att ett ägg är surt, även om man inte själv kan värpa.

Att p g a denna debatt sluta att pinga här är på en så låg nivå att det inte fordrar någon särskild kommentar.
Hej Bengt,
Tack för din kommentar. Visst får man klaga på sura ägg, jag utgår ifrån att du inte syftar på någon av kamraterna, men jag önskar att vi alla använder ett mer hänsynsfullt tonfall när vi argumenterar för våra uppfattningar. Det handlar om respekt för andras åsikter. En seriös debatt är alltid välkommen.

Vänliga hälsningar
Eva
Trevligt att läsa dina kommentarer Eva.. det får mig att återkomma och läsa dig.
Har först nu upptäckt dig via Laaksos blogg..
Det verkar vara någon stil på dig.
Folke Andersson
Varmt tack för din kommentar, Folke. Jag blev förstås glad för den. Jag tycker att s-bloggen är ett fint forum för oss socialdemokrater att föra fram åsikter med våra politiska och personliga reflektioner. Det är självklart, och bra, att vi inte tycker lika i alla frågor men lika självklart är att vi har en gemensam värdegrund. I den ligger, för mig, respekten för andra och valet av språk blir ett ”kvitto” på min syn på partikamrater och också på mina ”motståndare”.

Jag tycker oerhört illa om sd: s och andra främlingsrädda/fientliga gruppers åsikter men ser på den enskilda individen med respekt. Även här handlar det om människors lika värde. Alla är värda att bemötas med respekt som personer. Debatter skall vi ha men utan personangrepp. Jag har ibland tänkt på vad vi tycker om/när våra barn (barnbarn eller andras barn) uttrycker sig nedsättande mot varandra. Det accepterar vi ju inte, men varför skall då vi vuxna få uttala oss kränkande mot varandra? Jag är absolut inte ”ren” själv i detta men förivrar jag mig, kan jag försöka att rätta till det. ”Pajkastning” är ingen bra plattform för en diskussion, snarare en brist på argument.

Vänliga hälsningar och en tillönskan om god helg till dig
Eva


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!