TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I dag återfann jag Enn Kokk. Han har länge varit osynlig här och jag har oroat mig för honom. Jag tänkte att han var sjuk men nu hade det gått för lång tid och jag letade reda på honom.

 

Nejdå, han är inte sjuk utan i lika full aktivitet som vanligt men har slutat att länka sina inlägg till s-bloggen. Trist! Han förklarar sitt beslut den 7 april under den lite luriga rubriken melodikrysset nr 14 2008.

 

Enn har ett mycket intressant inlägg på sin blogg den 16 april om Sören Wibe och EU, grundat på Wibes avgång. Eftersom intresset har varit stort för frågan här på s-bloggar och debatten varit intensiv, vill jag länka till hans inlägg, ”Sören Wibe lämnar socialdemokratin”. http://enn.kokk.se/?p=1542. Det kanske är fler än jag som har missat det.

 

 

 
2008-04-26, 10:12  Permalink


Visst är det så man kan börja fundera! Jag läser Enns blogg varje dag så jag visste varför han försvann. Men som jag skriver i kommentaren hos honom, är det inte vanligt folks vanliga liv som är politik. Är det kanske därför politiker uppfattas som tråkiga, för vi får inte dela med oss av annat än politiska åsikter.

Att på bloggen visa att man är en vanlig medborgare som gör, tycker och tänker kan aldrig vara fel. Att bli ombedd att inte länka vissa bidrag här är verkligen konstigt. SÅ mycket som sägs här om både det ena och andra, ibland så man baxnar så borde ett melodikryss inte vara något problem!! Men han ligger sedan läng bland mina favoriter så jag läser där vaje dag ändå.

http://fritturhjartat.blogspot.com/
Hej Simone,
Varmt tack för ditt inlägg. Jag läste alltid Enn när han länkade hit, med undantag för melodikrysset. Enda orsaken till det var att jag trodde det ”bara” handlade om lösningen av krysset och jag lyssnar sällan på programmet. Jag hade aldrig ”kollat” att det faktiskt innehåller mer. Det var skälet till att jag inte fick veta varför han försvann härifrån.

Jag håller med dig om att det är viktigt att få ta del av politikers normala vardag, upplevelser, funderingar och problem. Det är en förutsättning för att människor skall kunna känna igen sig. Precis som det omvända; politiker måste leva i en normal vardag för att kunna identifiera sig med väljarna. Detta är politik, tycker jag.

Vänliga hälsningar
Eva

P.s. Jag brukar titta in på din blogg, den fann jag redan innan jag blev s-bloggare. Jag kommer från Uddevalla, min mamma bor där. Vi har en stuga 1,5 mil utanför stan och vi åker ner tre gånger per år. Jag älskar dina bilder, inte minst startsidans på Bohusläns museum.
Det som är det värsta är ju att det inte är Enns beslut att sluta länka till s-bloggar utan att han fått påtryckningar att inte länka sina melodikryss dit eftersom han får så oerhört många besökare via de länkarna och hamnar högt på listorna i flera dagar. Resultatet av det var att han avböjde medverkan helt och hållet på s-bloggar eftersom han inte aktivt pingade enskilda inlägg utan hade automatping liksom de flesta av oss har. Tydligen fanns det personer som var avundsjuka att han är så välläst och tyckte det var opassande. Avundsjukan är en obehaglig sjuka.

Tack Erik för din kommentar. Jag kände mig alldeles ställd när jag i dag förstod varför Enn försvann från S-bloggen. Tråkigt, jättetråkigt! Avundsjukan är alltid lika ful var den än sticker fram sitt huvud, men jag hade absolut inte väntat mig den här bland oss S-bloggare.

Jag trodde utifrån de gemensamma värderingar vi har - om än olika uppfattningar i enskilda frågor – att vi med glädje läser varandra, kritiserar respektfullt och också uppmuntrar. Att vi tycker det är spännande att få veta vad andra tycker, tänker och gör, både partikamrater och andra läsare som kommenterar. Betyder det i stället att vi sitter och räknar tid och placering på ”listan” och blir avundsjuka? Trist!

Vänliga hälsningar
Eva


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!