TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har lyssnat in diverse bloggar här på S-info och också andra partikamraters bloggar om Sören Wibes utträde ur vårt parti. Jag blir så förundrad över innehåll som uttrycker att det är bra och att han kan ta fler med sig och så vidare. Hur har vi det med takhöjden egentligen?

 

Jag har hävdat att den är hög men nu blir jag bekymrad. Det är klart att jag respekterar hans val men jag förstår inte er som känner glädje i det. Jag tycker alltid att det är tråkigt och allvarligt när någon väljer bort oss. Jag tycker att det är viktigt att olika åsikter på ett respektfullt sätt får brytas. Hur utvecklas politiken hos oss om vi inte får/kan/vågar tycka olika i vårt parti, utan i stället gläds över om någon med annan uppfattning i en särskild fråga lämnar oss? Då behöver vi inte ta den debatten. Är det så tankarna går?

 

Trist och skrämmande inställning. Hur får vi nya medlemmar om vi har en sådan attityd?

 


 2008-04-17, 22:01  Permalink


"Varför är det skönt att slippa en partikamrat?"
Den texten "Varför är det skönt att slippa en partikamrat?" är det en beskrivning på dagsläget efter du läst S-info eller ett tidigare under lång tids konstaterande?
Är eller var han "partikamrat?
Om han var och är.. varför lämnar han då partiet?
En partikamrat'r kvar i partiet även efter motgångar inom partiet rönts anser jag.
Tror det är många partikamrater som fått nej och ingen lyssnat inom partiet.. men står kvar.. det är en partikamrat anser jag.
Men dom som går är väl inte det?

Nää gör som partikamraten Eva tacka honom för den tid som varit... önska honom lycka till dit han nu försvinner.. glöm honom och jobba vidare.

Folke Andersson
Jag är inte speciellt förvånad. Den erfarenheten jag har under tiden jag har varit engagerad är att vissa självutnämnda eliter och deras visioner är viktigare än den interna demokratin.
"Mera Wibe

Skrivet av Lotta 17 april 2008, klockan 18:42

Det är problem för socialdemokraterna. Det stora problemet är att ledningen inte begriper eller inte vill se att EU-frågan splittrat arbetarrörelsen. Det handlar ytterst om den ekonomiska politiken. Jag är förvånad över hur klantigt Mona Sahlin och den övriga partiledningen sköter de socialdemokratiska EU-kritikerna. Sören Wibe var utan tvekan en av partiets pouläraste personer. Få har fått så många kryss som just han. Han är dessutom oerhört kunnig på flera områden. Professor, forskare osv. Det är en person som vi kunskapsmässigt har svårt att slå på fingrarna i de frågor han behärskar.
Men för partiledningen är han pest".

Det finns inget att tillägga när Lotta Grönning har sagt sitt.

Tack Folke, Stefan och Lotta för era inlägg.
Men Folke inte skall vi glömma en gammal partikamrat som har arbetat så intensivt för det han tror på och för alla dem som kryssade honom? Samtidigt måste vi respektera när någon väljer att lämna oss men det är något annat än att glädjas över det och fira. Om alla EU-kritiker skulle lämna vårt parti, blev vi rejält åderlåtna. I Jämtland är säkert långt över hälften av medlemmarna kritiska. Jag tror att vi också kan se det på många andra håll i landet.

Vänliga hälsningar
Eva
Vi måste ha debatt inom partiet och alla ska få sina åsikter hörda.

Sören Wibe har jag under många år upplevt som en person som står för sina åsikter och hans integritet i EU-frågan säger något om honom som person. Jag tycker det är beklagligt att han väljer att lämna oss, han är en fläkt i EU-debatten.

Jag röstade för EU och jag kan ändå uppskatta en partikamrat som har motsatt åsikt.
Hej Katarina,
Absolut! Alla måste få framföra sina åsikter och argumentera för dem, därför blir jag ledsen, men också upprörd, när partivänner får glädjefnatt över att en medlem med annan uppfattning i EU-frågan lämnar oss. Jag förstår helt enkelt inte hur de menar.

Vänliga hälsningar
Eva
Bara en liten reflektion av en som röstat på socialdemokraterna i många val men som inte (ännu) blivit partimedlem.
Attityden mot Wibe har en avskräckande bismak. Det kanske stämmer, det jag tidigare, men inte så mycket på senare tid, fått som intryck att socialdemokraterna är ett parti där det är snålt med utrymme för den som i en eller annan fråga har tankar som avviker från partilinjen. Ett parti där medlemmarna är som en skock får som samlas av herden? Och där avvikare stöts ut?
För min del anser jag att talet om nationalstatsromantik och annat är oseriöst, ett sätt att komma bort från vad det egentligen handlar om. Varför ska man inte kunna skydda de fackliga rättigheterna, även om de fått sin utformning här, inom nationalstatens ram? Och är internationell solidaritet synonymt med medlemskap i EU? På många punkter kan man väl faktiskt hävda att EU är ett hinder just för internationell solidaritet?
Hej Erik,
Tack för dina tankar.
Du skriver ”som inte (ännu) blivit partimedlem”. Jag önskar dig välkommen som medlem. Det är personer som du som vi verkligen behöver i vårt parti. Kritiskt tänkande med egna idéer och som inte bara ”följer med”. Jag tror också att de allra flesta tycker som jag, att taket skall vara högt och att vi skall inbjuda till diskussioner. Allt annat är förödande. Jag tror, trots allt, att de medlemmar som på olika bloggar har uttryckt motsatsen inte är representativa. Utan att gå till försvar för dem, de får skribenterna själva göra, så funderar jag över om de kanske inte riktigt har tänkt igenom vad de skrev.

Jag vet att vi i vårt parti har EU-förespråkare, EU-kritiker och rena EU-motståndare och alla måste bemötas med respekt.

Återigen välkommen att bli medlem.

Vänliga hälsningar
Eva
Vi i partiet skall vara oerhört rädda om varenda medlem! Inte minst de/vi, som inte har exakt samma uppfattning som partitoppen eller den officiella uppfattningen!

Jag önskar Sören Lycka till! och kommer att sakna honom, trots eller på grund av att jag är EU-vän.
Hej Christina,
Visst har du rätt i att vi måste vara rädda om alla medlemmar. Vi måste bjuda in till dialog och diskussion. Lyssna på varandra med respekt även när vi inte är ense i en fråga. Det känns så bra att det är många här på S-bloggar som tydligt uttrycker detta. Det är viktigt att sympatisörer som funderar över medlemskap inte skräms bort.

Vänliga hälsningar
Eva


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!