TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har fått min deklaration. Jag har fått en skattereduktion på 11 613 kr. Det handlar om alliansens jobbavdrag. Jag betalar alltså 11 613 kr mindre i skatt på grund av att hela min inkomst under 2007 bestod av lön för arbete. Skattesänkningen har skett på arbetslösas, sjukas och pensionärers bekostnad. Och deras barns.

 

I nästa års deklaration kommer reduktionen att visa sig vara ännu högre, eftersom ytterligare en skattesänkning för sådana som mig har genomförts. Nu vill regeringen gå vidare med ett tredje steg som innebär ytterligare en högre standard för oss med jobb. För oss som är friska och som slipper gisslet i form av arbetslöshet.

 

Jag har en nära anhörig som är sjuk i ALS. Och en annan som är cancersjuk. Där gäller full skatt. Vid sjukdom är livet svårt och omkostnaderna stora medan inkomsterna rasar. Jag är förbannad. Vad vet allianspolitikerna om vardagen för sjuka? Eller för arbetslösa? Eller för pensionärer? Var finns solidariteten?

 

Jag vill ha en ny regering nu! 2008-04-10, 18:59  PermalinkEva,
Så bra att Du visar civilkurage. Det är som Du säger att det är sjuka och pensionärer och arbetslösa och mest av allt barnen som drabbas. De sämst ställda får det ännu sämre.

Skattetrycket i vårt land har sjunkit lavinartat alltså till redan under 47 procent och fortsättning följer. Till och med mer än vad Fredrik Reinfeldt hade önskat sig till sin 45-års födelsedag. Detta blir alliansens present till Fredrik !!!

Men frågan är nu till alliansregeringens politiker: Hur kommer konsekvenserna att hanteras?
Jodå, moderaterna har redan svaret.
Inför valet 2006 ”upptäckte” moderaterna plötsligt utanförskapet.

Enligt löfte; Ska de vinna valet 2010 genom att sätta välfärden och dess verksamheter i fokus? Att skrota ner den befintliga välfärden för att senare på nytt bygga upp den åt dem som under fyra år hunnit hamna i djupet! …
Alliansen tror helt enkelt att dubbelmoral är dubbelt så bra!

Helen Nessai Socialdemokrat i Gävle


Eva Hillén Ahlström: Hej Helen,
Tack för din kloka kommentar.
Precis som du skriver, är det barnen som blir mest drabbade när trygghetsförsäkringarna försämras för deras föräldrar. Barn som inte har möjlighet att delta i aktiviteter tillsammans med kamraterna. Som hittar på olika undanflykter till varför de inte kan följa med på bio. Eller gå på ett kalas för att de skäms om de inte kan köpa en liten present till kompisen. Eller blir ”sjuka” inför skolutflykten som kostar några tior. Alltfler barn känner sig därför ensamma. Om barnfattigdomen och barnens utanförskap vittnar många barnorganisationer. Klyftorna mellan barn som har och barn som saknar blir allt större.

Varma hälsningar
Eva
Så du vill knycka 12000 kr per år av mig, eller vill du sänka skatten för sjuka?
Vi kan se framför oss hur sossarna kommer fortsätta rasa i opinionen för varje mätning som kommer. Låt de arbetande få behålla mer av sina pengar. Vi klarar inte av att möta en lågkonjunktur om ni ska omfördela halva vår lön till omotiverade och arbetsskygga. Självklart ska sjuka få en lämplig ersättning, så även pensionärer, men detta går aldeless utmärkt även med sänkt skatt. Vi ser ju själva att lägre skatter ger fler jobb, mer egna besparingar och ett rikare folk. Era tafatta försök att skrika om orättvisor och "svaga grupper" ekar allt tommare. Vi vet att Måna vill ge 15 miljarder till förorterna, vi vet att Måna vill öka invandringen, vi vet att Måna vill skattefinansiera moskéer. Detta är inget för mig och jag har många på min sida. Troligtvis majoriteten. Så kör hårt - fortsätt ropa efter högre skatt. Vi vill inte förlora, har inte råd att förlora 12000 kr per år. De pengarna behöver jag till mat, hyra, blöjor, kläder och någon utlandssemester då och då. Det har jag rätt till - jag jobbar nämligen hårt.
Oscar;
"Vi vill inte förlora, har inte råd att förlora 12000 kr per år." Men det menar du att sjuka, arbetslösa och pensionärer har? För det är de grupperna som förlorar i köpkraft med skattesänkningar för er andra. Om nu stora grupper som har behov av att handla lite nytt mellan varven och kanske unna sig, om inte en utlandsresa "då och då", så lite god mat till någon helg, inte kan köpa det, hur tror du då att det skall bli snurr på hjulen? För ni som har allt detta, behöver ju inte köpa ändå mer och ändå finare bilar och ändå större hus och än fler båtar.
Hur skall ni fixa klyftorna i samhället? eller skall ni inte det?


Eva Hillén Ahlström: Tack för ditt inlägg, Christina. Skönt med människor som ”bryr sig”.

Hälsningar
Eva
Men för tusan! Skulle jag ha båt, bil, villa och massa pengar??? Jag har en högst normal inkomst på strax över 20000 i månaden - långt ifrån någon höginkomsttagare. Jag tjänar 1000 kr/mån på alliansens skattesänkningar. Dessa pengar går till att leva - inget annat. Jag är inte rik, trots det röstar jag blått. Varför? För att jag inte har råd med sossestyre. Ni vill ju faktiskt knycka denna högst behövliga tusenlapp från mig.

Och ert snack om "förlorad köpkraft". Det är så patetiskt att det numera är sossarna som tjatar om "inflationen". Tidigare var det de rika direktörerna som snackade om vikten av låg inflation - det är ju de välbestälda som förlorar mest på om den stiger. Nu är det sossar som försöker ge sken av att det spelar någon roll för en sjukling om inflationen är 2 eller 3 procent. Där kan vi snacka om marginella skillnader. Men det är klart - du är ju förledd av Nuder att till att tro istället för att veta.

Och vill du ha svar på hur man får snurr på hjulen - jo man ser till att folk har mer pengar att leva för, att det lönar sig att arbeta och anstränga sig, att man får lön för möda, att utbildning lönar sig. Allt sånt du inte kan förstå. Tragiskt.

Sossarnas iver att pungslå vanliga arbetare, för det är vad jag är, med min lön, på deras välbehövliga pengar är vidrig.

Förresten - hur vill sossarna "minska klyftorna i samhället"? De ökade som aldrig förr under era 12 år vid makten! Att du väljer att inte informera dig må så vara, men ta du ditt arbetarförakt någon annanstans!

Hej Oscar,
Nej jag vill inte stjäla 12 000 kr av dig, inte av någon annan heller. Jag ser inte skatt som stöld. Jag ser den som en betalning efter förmåga till gemensamma utgifter i samhället. Jag anser att skatteförmågan vid samma inkomst är lika, oavsett om jag är sjuk, arbetslös eller pensionär. Dessa grupper betalar alla en högre skatt idag vid lika inkomst än de som har glädjen att ha jobb och vara friska. Det är så jobbavdraget slår. Samtidigt är det är ju faktiskt så, att alla måste betala de höjda kostnaderna för bilförsäkringen, den dyrare maten, bensinen med mera. Det är detta som förklarar att klyftorna blir större mellan oss som jobbar och de som har pension, är sjuka eller arbetslösa.

Jag ser det som om vi under olika perioder i livet behöver mer och mindre från samhället. När vi har barn är behoven för familjen ofta större än vad vi betalar i skatt. Det drar mycket skattepengar att vänta barn, att föda barn, BVC-kostnader, sjukvård, föräldrapenning, barnomsorg, skola, barnbidrag och så vidare. Under en annan tid i livet kanske jag betalar mer än vad jag behöver få av skattepengarna och då betalar jag tillbaka till samhället som använder pengarna till andra grupper som då behöver mer.

Du skriver i en av dina kommentarer att du röstar blått. Ja, det är ju det fina i en demokrati att vi själva, var och en, väljer vilket parti vi tycker står närmast vårt sätt att tänka. Men när jag läser, som jag uppfattar det, din aggressiva ton mot invandrare kommer en fundering om det kanske är något annat parti än ett blått som får din röst?

Ja oavsett detta, hoppas jag att du aldrig blir sjuk eller arbetslös, Oscar. Då skulle du nog önska att även de grupperna hade fått ta del av skattesänkningarna.

Hälsningar
Eva
Så du menar att när staten går med över 100 miljarder plus så ska man inte sänka skatterna?

Att HÖJA skatterna i ett sådant läge är att betrakta som stöld. Ge medborgarna mer makt, det borde vara själva huvudpoängen med politiken.

Om jag skulle bli sjuk eller arbetslös, vilket jag säkerligen blir och har varit, hoppas jag att jag hunnit spara ihop ett litet kapital som jag kan använda under tiden jag går på a-kassan. Med sossarna vid rodret är det bara rika och högavlönade som förmår spara till sämre tider. Med lägre skatter har även mindre bemedlade väljare chansen.

Och ja, det är fullt möjligt att SD får min röst nästa val. Dock sympatiserar jag mer med alliansen i övriga frågor. Får hoppas att övriga partier ser valet 2010 som en väckarklocka och inser att vi inte kan ha världens högsta skatter, världens högsta bidrag och (väst)världens högsta invandring på samma gång.

Men anser du verkligen att vi inte ängre har någon vård, omsorg och skola? Staten går med rekordvinster samtidigt som skatterna sänks, tillgängligheten i vården ökar, skolorna blir långsamt bättre o.s.v. Avundsjukan från sossarna är så uppenbar - här kommer det nya arbetarpartiet och ordnar upp allt som ni misslyckades kapitalt med. Kanske gör de något rätt - är det detta som skrämmer?

Ps - såg att det finns en (S) bloggare med snarlikt namn - jag är inte han om någon nu, mot förmodan skulle tro det.


Eva Hillén Ahlström: Hej igen, Oscar,
Jag menar; att när nu konjunkturen har varit så god - fast vi vet att den kommer att vika - och vår regering tycker att skatterna kan sänkas, då skall naturligtvis dessa också komma pensionärer, arbetslösa och sjuka till del. Och deras barn! I stället har regeringen sänkt nivåerna i trygghetsförsäkringarna och använder pengarna till sänkta skatter för oss som har jobb och är friska. Vi tar alltså pengar från sjuka och arbetslösa för att sänka skatten för friska som jobbar. Stöld? Som jag skrev i mitt förra inlägg vill jag inte stjäla av någon.

Hälsningar
EvaNya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!