TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Hur kan man hantera rut utan att gynna de som kan betala för detta ändå?

 

Jag har en fundering kring att kan man inte göra så att för den som tjänar under  säg 200 000 kr så subventionerra staten 75 % sen ju högre lön destomindre subvention.

 

Jag är medveten om att man kanske trampar på ömma tår men jag har funderat på de som tidigare gjorde detta svart har nu en möjlighet att komma in i våra föräkrings system och få bra pensinoer och andra bra avtal på arbetsmarknaden. Samt att de inte behöver skämmas, eller gömma sig av rädsla för att de jobbar svart utan vara stolta företagare med rätt att få en bra lön, vinst i sitt företag. Vad säger ni???

 2010-08-22, 13:08  Permalink
Andra bloggar om:  


Problemet är att det är så byråkratiskt krångligt. Dessutom infinner sig kryphål, många är de rika som deklarerar låga inkomster. Ytterligare problem är att "direktören på Lidingö" helt enkelt låter frun, som kanske har låg inkomst, stå för beställningen av hemtjänsterna.

Bäst vore helt enkelt bara att svälja stoltheten och behålla RUT som det är idag, det är lite märkligt att man driver avskaffandet av RUT så hårt samtidigt som ROT tillåts expandera. Det är inte direkt den fattiga ensamstående tvåbarnsmamman med små marginaler som tar in hantverkare att bygga om altanen eller bygga nytt kök.


Åsa Karlsson: Det är möjligt att det inte är den fattiga mamman som gör det men om man sätter in subventionerna rätt så kan det bli det, alla får då möjligheten att få en bättre standard och en bostadsmiljö man trivs i.
Säg att RUT-arbetaren skall ha hundra kronor i handen för ett arbete. Det kostar c:a 150 kr i skatt, dvs totalt 250 kr. För många innebär det att du måste jobba två timmar för att köpa en timmes städning.

Med 54% i marginalskatt blir RUT-avdraget värt 135 kr, dvs totalkostnaden sjunker till 115 kr.

Precis som 150% skatt är löjligt mycket så tycker jag att 15% är löjligt lite. Säg att vi minskade avdragets maximala värde något, så att skatten inte sjönk under 30%.


Åsa Karlsson: Vi ska väl inte styra vad de ska ha i handen, det måste väl vara företagrens uppgift och att dividera med massa siffror löser inte det dilemmat vi har med att ska vi ha det eller inte?
ekonomi framtid arbetslöshet inkomstförmågorna för länder i framtiden. Globala inkomstproblem finanskriser.

Skapa dig en egen personlig helhetsbild om detta..

Konkurrensen på arbetsmarknad om de inkomster som fortfarande faktiskt fungerar. Mer till detta perspektivet. Sveriges "konkurrensförmåga" Inte minst då vad inkomstprincipen kan, ska kunna anses vara i framtiden med klimathoten oljekrisen miljöarbetet. Mer än då om detta t ex USA s´ medvetenhet om allt detta, framtiden alltså omvärldens kunskap insikt och framtidsmodeller". Det arbete Obama förstår sig vilja se och utveckla)


Sedan tillbaka Sverige..

Tänk över vad, hur mycket substans det verkligen finns om uttryck som "barnen är vår framtid" och fler, sådana uttryck.

Om barnen är frukterna så måste familjen i Sverige vara rötterna. Hur stöds de, familjer i Sverige om du jämför med alla de aspekter som utvecklats för inkomsten -bidrag skatteprincip, synsätten för företagsamhet, vinster allmänt. Skillnaderna. Jag menar vad är egentligen skillnaden om bara uttrycken för dessa stöden, framtiden, förmågan att finna möjlighet och inkomst i framtiden. Hur väljer vi uttrycken vara för inkomsterna fördelarna att finnas med inkomst som löntagare företags ägare, inkomst som inte är möjlig. Tänk sedan vad barnen är för sorts som "argument" för vår framtid. Vad är stöden för sveriges invånare, familjerna i detta landet.

Vad är substansen trovärdigheten om bara uttrycket Barnen är vår framtid -i politik i Sverige.

RUT eller butler. Inget av dessa tjänster säger argumenterar eller startar någon en diskussion om att de tjänsterna ska eller behöver stödja hushållet familjen kontakten, tiden med barnen. Tanke åsikt orsak och argument finns att läsa att med dessa tjänster ska de stödja inkomsten en arbetsmarknad inte att de behöver vara grunden för vår ekonomi. Det vill säga barnen familjen och umgänget tillsammans.
Tanken perspektivet utgår från att stödja en inkomst. En inkomst som inte längre är möjlig. En och en halv miljon i utanförskap och plitik i Sverige söker sig att stödja en förlegad inkomstprincip där teorin inte är grundad om att framtidens möjligheter är gemenskap.

Är det klokt. Är det "verkligt". Är det politik som ligger i tiden att föra. Är det framtid. Är det visioner ?


Stödord i denna tankeställningen kan var t ex.
-Arbetsmarknad i framtiden ?
-Inkomster för landet
-Rasism. Problemen för nyanlända.
-Förorts problem (mänskliga kropss uttryck om problemen dvs ej språkligt uttryckta ord)
-osv..

Stödord för ett större perspektiv då..
Då det talas det om problemen med privatisering övermedicineringar adhd alkolism arbetslöshet inkomstproblem och mycket mer.

Hur tydligt vill vi egentligen att politik skall vara. Det är kanske det som är det verkliga problemen om allt detta.
Varför anses RUT behöva stödja arbetsmarknad när barnen så vackert sägs vara vår framtid ? Vad grundas inkomster om, egentligen. Vad är de absolut nödvändiga parameterarna, grunderna för "funtionen" -Utveckling möjlighet inkomst och arbetsmarknad.
Det är kanske tid att tala med all enkelhet det är Att ekonomisk tillväxt inte är möjlig före "personlig tillväxt" ?

Tack för utrymmet Åsa.


Åsa Karlsson: Varsegod det var ju synpunkter jag ville ha, men om jag blev klokare vet jag inte jag funderar fortfarande men det är bra att få fart på de små grå hjärncellerna.
Rut är ett ideologiskt dilemma.
Största problemet och hindret i valrörelsen heter dock Mona Sahlin.
Hon har sänkt oss till bottennotering genom att ha otroligt dåligt förtoende bland väljarna.
Något alla kunde räknat ut från början.

Nu får vi högerpolitik 4 år till :-(
Tack för den, Mona :-(


Åsa Karlsson: Håller med om dilemma, men inte om Mona.

S i Sverige har valt Mona vi står bakom henne och tror på henne som ledare, hon lyssnar inåt partiet och inte som tidigare ledare kör eget race.
Jag undrar om ni som inte gillar Mona granskar ledare i de företag ni köper varor i. Exempelvis coca cola eller pommac köper du varan på grund av att du gillar den eller VD,n.
Vår politik är den enda vägen för ett jämställt samhälle och allas lika värde om man inte kan se till politiken och det vägval vi står inför. Mona är den som har bredast och längst erfarenhet och är duglig.
Jag har även märkt ett annat fenomen i tyckandet om Mona A det är alliansens företrädare som ställer frågan men hur kan ni ha Mona för att så tvivel kring kompetens och tidigare historia, B det är män som har svårt att ta till sig att det är en kvinna som är kanidat till posten som landets ledare.
Nä vi har valt Mona och står bakom henne och om vi alla jobbar hela vägen så tar vi hem detta.
Mona Sahlin skulla kanske bli en utmärkt statsminister.
Men det finns ett problem.
Hon har bland svenska folket totalt bränt alla sina skepp på grund av historiken där uppenbarligen många som inte vill rösta höger men ser det som ett alternativ för att slippa Mona. Eller så struntar de att gå till valurnorna.

Du behöver inte va särskilt smart för att se hur sossarna har rasat i väljarstöd sen Mona Sahlin tog över. Det hjälper inte att gå med skygglappar å säga...Mona är bäst, Mona är bäst, när huvudelen av svenska folket tycker motsatsen.
Partiledaren är idag otroligt viktig för ett parti och då tänker jag inte på närmsta familjen som hurrar vid varje möte.

Det var oerhört korkat att lyfta fram Mona som partiledare när vem som helst begrep vart det skulle resultera i när valrörelsen drar igång.
Tänk om Margot wallström ställt upp. Då hade en jordskredsseger varit förestående. Nu blir det platt fall istället för oss.

Alliansen har julafton då de inte behöver göra mycket för att segra. Tänk vad det hade gått att plocka ned dem på jorden om debatten hade handlat om det istället för monas historik och katastrofala medieframställan.

Nä, jag är bedrövad hur vi kunde göra så här. Att så många inom partiet var lyriska och inte kunde se längre än näsan räcker.
Strategin inför valrörelsen har också mycket att önska.
Otroligt oproffsigt och klantigt skött.

Tänk vad borgarna har förstört för många människor och inte ett knäpp om detta lyfts fram och görs till rubriker på ett offensivt sätt.
AMATÖRER!!!!

Åsa Karlsson: Håller med dig om att vi dåligt fått fram hur mycket borgarna förstört under dessa 4 år och jag har bekanta som säger att de ber till han där uppe varje natt för att det inte blir en period till. Jag tänker göra allt som står i min makt för att det ska bli så, inte gnälla på Mona för kompetensen har hon, fall inte in i borgarnas klagosång för det är de de vill ju fler som klagar på henne desto fortare blir det sant och jag är inte blåögd så jag kan se deras strategi gör sossarna osäker på Mona så vinner vi. Nä kämpa på bemöt skitprat som skitprat för det kan borgarna verkligen. I min kommun var de första allians plockad bort denna mandatperiod rätten till heltid och ökade tjänstgöringsgrader för det var inte en prioriterade fråga, nu när vi har personalflykt så heter det i valprogrammet att man ska fler heltider, det kommer sen att heta vi har inga penger såsom tidigare skett. Nä vi ska byta regering. Jobba på.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM