TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
http://www.tns-sifo.se/media/505590/vb_feb_2014_svd.pdf 

2014-02-18, 21:39  Permalink
Andra bloggar om:  


2014-02-16, 10:11  Permalink
Andra bloggar om:  Jag vill börja med att tacka alla er som läser min blogg. Ni börjar bli riktigt många nu, och det gör att jag måste skriva mer. Bra!Fullkomligt förblindade i sin iver att år ut och år in trakassera min person, min familj och min släkt klarar tidningen Spegeln på sin Högerorienterade ledarplats inte ens att stava mitt förnamn rätt. Detta trots att tidningen enligt uppgift när man skrev en förfalskad insändare i mitt namn, disponerar en hel korravdelning. Allt skrivet med en lätt bedagad Kvällspostenjournalistisk penna. 

Mycket dåligt och oförskämt, och helt klart värt en personlig och offentlig ursäkt.

 

Sedan kommer den upprepade felaktigheten. Tidningen skriver på ledarplats att vi socialdemokrater i Staffanstorps kommun förlorat mandat i de senaste tre valen.

 

Korrekta uppgifter kommer här:

 

Val                Mandat

 

1994            18 mandat

1998            15 mandat

2002            16 mandat

2006            12 mandat

2010            10 mandat

 

Denna mandatutveckling har tyvärr följt rikstrenden, men i detta val är naturligtvis ambitionen att ta ett antal ytterligare mandat. Allt pekar också på detta.

 

Staffanstorps kommun har med omedelbar verkan sagt upp avtalet om distribution av kommunens tidning StaffanstorpsAktuellt. Tidningsbärarna sköter detta med den äran nu. För detta ska den moderata kommunledningen ha ett erkännande.

 

Samma erkännande ska Karin Nilsson ha för sin mycket trevliga ledare. En mycket duktig och ambitiös person.

 

För övrigt rekommenderar jag varmt läsning av lokaltidningen Staffanstorp, som ofta innehåller politisk information från Socialdemokraterna. 

I denna tidning får samtliga i fullmäktige företrädda partier publicera sig.2014-02-15, 14:03  Permalink
Andra bloggar om:  

Jag har idag vid Valkonferensen i Malmö utsetts till en fjärdeplats på regionfullmäktigelistan i Mellankretsen.


Det är med stolthet och ödmjukhet som jag tar mig an denna utmaning.

Vi måste nu jobba stenhårt för en valseger i Regionvalet!


2014-02-15, 13:25  Permalink
Andra bloggar om:  I Staffanstorps kommun i Skåne är vi begåvade med en reklamtidning som heter Spegeln och som har en ledarsida som politiskt befinner sig helt klart på högerkanten. Även om ledarna brukar vara fulla av politikerförakt och inte sällan personangrepp av låg natur.

Faktakollen på denna ledarsida är begränsad, såväl hos ledarskribenten som tidningsledningen. Tidningen har t o m en egen korravdelning.

I tidningen som landade i lådan idag den 19 januari 2014 levererades tidningens första osanning för året.

Tidningen Spegeln skriver: "I desperation över utbudet av vallöften slog hon (läs vår troliga nästa finansminister Magdalena Andersson) till och föreslog som vallöfte att staten skulle banta sin administration med 10 miljarder kronor."

Detta är inte sant.

Fakta är följande:

http://www.svt.se/nyheter/sverige/sa-sade-magdalena-andersson-egentligen

 

 

Ett S-utspel i av Magdalena Andersson (S) i SVT Nyheter förra veckan vållade heta känslor under dagens partiledardebatt. Men vad sade Andersson egentligen?

Under dagens partiledardebatt hävdade Jan Björklund (FP) att Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson sagt att S vill skära ner tio miljarder på landets myndigheter för att ha råd med andra reformer.

– Tio miljarder som ska skäras på våra myndigheter. Det är inte lite pengar. Massiva nedskärningar väntar, sade Björklund som menade att det bland annat innebar besparingar på två miljarder för Försvarsmakten och 1,5 miljarder på Trafikverket.

Men Mikael Damberg (S) menade att Björklund snarare hänvisade till medias tolkning av Anderssons uttalande än det hon faktiskt sagt. S vill inte alls skära ned tio miljarder på myndigheter hävdade han. Damberg anklagade också Björklund för att ha en ”låg debatteknik”.

– Jag antar att det kommer granskas i efterhand, hon satt i tv och sa detta, svarade Björklund.

Uttalandet ord för ord

Men hur var det då egentligen? Utspelet som de bägge partiledarna hänvisade till var ett nyhetsinslag som SVT Nyheter sände i torsdags. Inslaget handlade om att Socialdemokraterna vill skära ned på myndigheter för att frigöra pengar för andra reformer i kommande mandatperiod.

I inslagets speakertext sade SVT-reportern följande: ”Förhoppningen är att kunna frigöra omkring tio miljarder för att kunna finansiera alla vallöften.”

SVT: ”Hur stora besparingar pratar vi om?”

Magdalena Andersson: ”Det återstår att se, men det vi har sett i Danmark när man har jobbat väldigt aktivt med effektiviseringar, ja då har det handlat om besparingar i tiomiljardersklassen.

Se uttalandet i sin helhet i klippet ovanför.

Återgivet från SvT:s hemsida."


Det är alltid tråkigt när borgarpressen inte kan hålla sig till sanningen.

Tidningen Spegeln släpper nu in ännu en ledarskribent från högerkanten. Denna gången är det tack och lov en kompetent person, som bland annat varit Ombudsman hos Kristdemokraterna 2005 - 2008.

Så nu har tidningen två ledarskribenter på högerkanten i svensk politik.


 2014-01-19, 19:28  Permalink
Andra bloggar om:  

God fortsättning på det nya året!

Nu börjar SuperValÅret!

Jag ser framemot Valsegrar i EU-valet, riksdagsvalet, regionvalet och kommunalvalet.

Låt 2014 bli ett år i gemenskapens tecken -

Rösta Rött!


2014-01-01, 18:07  Permalink
Andra bloggar om:  
Jag vill önska dig som läsare av min blogg 
en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!!!

Antalet läsare ökade rejält under slutet av året.

Nästa år är det ett superValår att jobba med och mitt nyårslöfte är att bli flitigare på denna blogg.

2014 ska jag också tillsammans med juridisk sakkunskap i associationsrätt ta tag i en upphovsrättslig kränkning genom felaktiga citat från denna blogg som jag drabbats illa av genom lokal media.


2013-12-23, 08:06  Permalink
Andra bloggar om:  


2013-12-18, 14:07  Permalink
Andra bloggar om:  

Oj! Jag vet inte vad som kan ha hänt! 

Jag har rekordmånga besök på min blogg!

Skoj!


2013-12-07, 16:29  Permalink
Andra bloggar om:  Den moderatinspirerade lokaltidningen Spegeln skriver på sin ledarsida, som alltid är sanktionerad av ägaren tillika ansvarige utgivaren, att moderaterna gjort besparingar i Staffanstorps kommun genom att dra ned med en halv tjänst som kommunalråd.

Denna besparing är lika osann idag, som förra gången som Spegeln påstod samma sak. Det blir inte sanning bara för att en osanning upprepas.

Moderaterna gjorde inte någon besparing, utan överförde tillgängliga belopp från den halva kommunalrådstjänsten och slog ihop dem med posten som politisk sekreterare, och vips hade de inrättat en tjänst som politisk Stabschef (M). Detta föregicks av politiska förhandlingar.

Inrättandet av ett stabskontor under politisk ledning ledde tyvärr till andra kostnader.

Att posten som oppositionsråd är på heltid, vilket är fullt rimligt, har sin bakgrund i att folkpartiet, när de tillträdde, krävde en halv kommunalrådspost.

Nuvarande politiska rådsorganisation var samtliga partier överens om vid fullmäktiges sammanträde efter valet 2010.

Jag vet inte om det finns något anslag för fortbildning på den moderatinspirerade Spegeln, men om det är så, så lägg några kronor på att utbilda ledarskribenten, ja, ni vet han med snapsarna. 

I övrigt flödar politikerföraktet på den moderatinspirerade lokaltidningens Spegelns ledarsida.2013-11-30, 16:16  Permalink
Andra bloggar om:  Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM