TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I senaste Demoskopmätningen har SD backat stort och ligger nu strax över 3%. Inte bara jag tyckte att det barnsliga tilltaget i Storkyrkan var för mycket. Självmål av SD!

 

Men vad trodde deras väljare? Seriöst alltså, är de förvånade?2010-10-09, 00:43  Permalink
Andra bloggar om:  


Ingen bryr sig, nästa val lär gå av stapeln år 2014. Vi får väl se hur det ser ut med herr Åkessons läge då. För den spänningssugne kan det säkert komma ett antal special reports direkt från Dunkin Donuts på vägen dit!
Är du säker på att undersökningen gjordes EFTER uttåget ur Storkyrkan - och om så var fallet att tillräcklikg tid hade hunnit gå för de tillfrågade personerna att smälta och ta ställning till nyheten?

Frågan i de flesta väljarundersökningar brukar vara Hur skulle du rösta om det vore val IDAG - inte Anser du idag att du valde rätt parti på valdagen?

Undersökningen skulle mycket väl kunna tolkas så, att unefär hälften av dem som röstade på SD inte röstade FÖR SD utan MOT DE ANDRA PARTIERNA i protest.

En valforskare har sagt att valresultatet - med många röster på SD - var väljarnas bestraffning av de andra partierna. Är det då orimligt att tänka sig att personer, som egentligen sympatiserar med exempelvis Socialdemokraterna, men proteströstade på SD i det gångna valet, faktiskt tänker rösta på s om det blir nyval?

De kanske tänker så här: "Nu måste dom väl ha lärt sig. Det borde räcka med en bestaffningsaktion. Så jag ger sossarna en ny chans i nästa val. Men visar det sig att de inte har lärt sig då heller, får det väl bli SD (eller något annat skämtparti) en gång till - tills sossarna begriper att det är allvar."

Jag åker ofta buss i en trakt där SD fick rekordmånga röster, 20 %. Och det är klart att medpassagerarna kommenterar valresultatet. Själv deltar jag aldrig i några diskussioner. Desto mer hör jag av folks spontana reaktioner. Hittills har ingen sagt att de tycker att SD är ett bra parti, utan standardfrasen är "Bra att SD kom in i riksdagen. Det behöver röras om."

Det är klart att Socialdemokraterna både måste se över sin politik och hur den presenteras utåt. Jag är kanske inte rätt person att säga VILKA ändringar som måste göras. Men ATT förändringar måste göras för att s åter ska bli ett 40 - 45 %-parti är jag helt övertygad om.

Och dessutom anser jag att det rödgröna samarbetet.eller hur det bedrevs, var ett stort misstag.
Irmeli Krans, jag bara undrar...ehum...går du dagligen in i saker? Visst måste det vara svårt att se med skygglapparna över hela ansiktet?

När era politiker sexuellt trakasserar kvinnor (också era politiker), då är det helt ok. Men om en grund Sverigedemokrater lämnar en lokal efter att en medlem i en större religiös sekt börjat hylla en demonstration mot deras parti...dessutom en demonstration ordnad av våldsamma grupperingar...alltså, det är barnsligt?

Jag vet inte, killen som några av demonstranterna tycker såg ut som en Sverigedemokrat (...) och därför högg ner med kniv...han kanske inte tycker det var lika barnsligt?

Fast att hylla våld är väl något ni rödingar gjort er kända för. Förövare är offer och ska skyddas, offer är svenskar och är inte viktiga, massinvandring existerar inte men avvisning av ett tiotal är massutvisning. George Orwell hade varit så...ledsen.
*grupp

:)
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM