TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

För några år sedan var jag i Riga där jag var inbjuden som föreläsare under deras pridefirande. Att pridedeltagare attackerades med ägg, stenar och bajskorvar kändes väldigt medeltida. Att människor skrek kränkande tillmälen, gjorde obscena gester och spottade på deltagare utan att polisen ingrep kändes absurt och föranledde till en längre rappport om den aktuella situationn och polisens brist på agerande. Polisen i Lettland har uppnått en helt annan professionalitet efter att man tog kritiken från övriga Europa på allvar. Redan året efter var det en helt annan attityd som genomsyrade rigapolisens arbete och pridearrangörerna imponeraes av deras professionalitet.

 

I helgen pågår den internationella transpolitiska konferensen 3rd European Transgender Council i Malmö. Och efter att ha tagit del av ett pressmeddelande med anledning av att flera deltagare under konferensen utsatts för transfoba och rasistiska brott och dessutom utsatts för ytterligare kränkningar av polisen i Malmö konstaterar jag att det idag är äggkastande skåningar och skånsk polis som håller sig på medeltida nivå. Varför är det så svårt att bemöta männiksor med respekt?

 

Dessvärre tror jag inte att Malmöpolisen till skillnad mot Rigapolisen kommer att göra nån nämnvärd förbättring på ett år. De har haft gott om tid på sig och erbjudits utbildning i hbt-frågor med anledning av tidigare skandaler och har fler uppmärksammade rasistiska skandaler bakom sig. Själv föreläste jag för ledningsgruppen där höga polischefer jämställde hbt-personer med "gröna människor". Och det är många år sedan nu.

 

Med anledning av det inträffade ordnade Transgender Europe och RFSL igår kväll en demonstration mot transfobi och presenterardeföljande uttalande med krav riktade mot polisen, Diskrimineringsombudsmannen och svenska staten:

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/rfsl/pressrelease/view/demonstration-och-uttalande-mot-transfobi-i-malmoe-488089

 

Vi får väl se vad som händer. Det är inte en tillfällighet att polisen i Skåne har återkommande rasistiska och homo-/transfobiska skandaler. Dessa fördomsgrunder går hand i hand och styrs av samma mekanismer. Dvs uppfattningen om den vita heterosexuelle mannens förträfflighet  Fler skandaler är att vänta. I alla fall så länge ledningen låter sig styras av den uppfattningen och så länge det är riskfritt för enskilda polismän att kränka enskilda svenska och utländska medborgare.2010-10-03, 13:16  Permalink
Andra bloggar om:  


Tror jag är orsakerna på spåren

(...)Men det finns också en del som aldrig anpassar sig och aldrig blir riktigt svenska. Det är mer än 350 år sedan freden i Roskilde. Det är bland de danskar som då blev svenska som det osvenska Sd har haft sitt främsta stöd. Sd är i princip ett parti bestående av missanpassade extremistiska danskar. Utländska extremister, som trots att de har haft mer än trehundrafemtio år på sig att anpassa sig inte gjort det, borde vi nog helt enkelt skicka tillbaka.(...)

http://svar42.wordpress.com/2010/09/26/lite-framlingsfientlighet-ar-kanske-anda-inte-fel/
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM