TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I dagens Expressen går den självutnämnda hedersproblematiksexperten Dilsa Demirbag-Sten till attack mot Mona Sahlin och anklagar henne för att vare sig förstå eller erkänna "hedersproblematiken".

 

http://www.expressen.se/debatt/1.1909439/jag-glommer-aldrig-mona-sahlins-svek

 

När man läser Demirbags artikel får man lätt uppfattningen att den s.k. "problematiken", "kulturen", "problemet", "frågan", "hedersmordsdebatten", "hedersmordsfrågan" eller "hedersförtrycket" (alternativen är många i artikeln)är begränsad till dem med kurdiskt ursprung. Som en domedagspredikan inleds debattartikeln och ovanstående "problem" beskrivs i svepande ordalag där hon säger sig representera "många" när hon kritiserar Mona Sahlin. 

 

HRV eller Honour Related Violence d.v.s. HedersRelaterat Våld har nu varit ett vedertaget internationellt begrepp i ganska många år och naturligtvis handlar det inte endast om den begränsade grupppen kurder. Inte heller är de utsatta endast unga kvinnor. 

 

Det patriarkala förtrycket utgår ifrån den heterosexuelle mannen som norm och utesluter metodiskt alla som inte ingår i den normen och tar sig rätten att bestämma över hur vi andra ska anpassa oss till förtryckets regler. Förtrycket yttrar sig i t.ex. hot, våld eller diskriminering. Och fler än unga kurdiska kvinnor är offer.

  

Få politiker har gjort sig så kända Mona Sahlin för sitt engagemang för utsatta människor vare sig det rör sig om kurder, unga flickor eller homosexuella och därmed har hon skaffat sig kunskap och erfarenheter. Vilken statsministerkandidat tror Demirbag-Sten har större kompetens vad beträffar det hedersrelaterade förtrycket?

 

Visst är kunskapsnivån låg men den höjs knappast genom att minimera frågan genom att begränsa den till en enskild utpekad grupp. Inte höjs heller nivån av att låta Demirbag-Sten föra debatten. 

 

Det finns snarare anledning att misstänka att Dilsa Demirbag-Sten återupptagit en tidigare flitigt utövad hobby:

http://www.expressen.se/1.115453

 

"Dilsa Demirbag-Steen har anslutit sig till de politiska kampanjmakare som med vällust ägnar sig åt modeflugan Mona Sahlin-bashing."

 

Därmed har hon låtit sig luras.
2010-03-09, 01:04  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM