TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det finns anledning att diskutera personvalsspärrar:

 

http://www.expressen.se/ledare/1.1902513/drangarna

 

"När partipiskan viner dansar man lydigt efter partitoppens pipa. De alltför självständiga riskerar nämligen att inte bli så långlivade. Lojalitet belönas med höga placeringar på vallistorna och viktiga uppdrag. Bråkiga och alltför idealistiska politiker göre sig icke besvär."

"Men det går att göra riksdagsledamöterna till mer än demokratins drängar. Slopade personvalsspärrar skulle göra det svårt för partierna att stoppa starka, men obekväma kandidater."

Att halvera antalet ledamöter i riksdagen är däremot ett uselt förslag ur demokratisynpunkt. Ska verkligen endast 175 ledamöter representera svenska folket, ca 9 miljoner medborgare. Snacka om att makten skulle hamna hos en politisk elit. Snacka om risker för korruption! 2010-03-02, 23:01  Permalink
Andra bloggar om:  


Hej Irmeli!

Antalet riksdagsledamöter måste stå i proportion till vilket inflytande man i praktiken har. Genom att nu 70% av besluten i Sveriges riksdag redan är fattade inom EU-systemet, så ska antalet riksdagsledamöter minskas till 105 st! Med en sådan reform skulle vi dessutom spara ca 700 miljoner kronor per år.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM