TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

På fritidsgården i Rosengård får man bara prata svenska enligt nyheterna i morse. Trots all forskning som menar att ett sådant förbud hämmar både språk- och identitetsutveclingen hos barnen. Föreståndaren menar att förbudet införts för att undvika diskriminering.

 

Det där med diskriminering tycks föreståndaren fått om bakfoten. Jag trodde de gamla sjuttiotalsmetoderna (då förbjöds vi barn att tala finska, grekiska och italienska på rasterna) hade dött ut, men tydligen icke.

 2009-02-24, 06:25  Permalink
Andra bloggar om:  


Tydligen funkade sjuttiotalsmetoderna. Finnar, greker och italienare är inte segregerade i Sverige.
Hejsan Irmeli.

"Trots all forskning som menar att ett sådant förbud hämmar både språk- och identitetsutveclingen hos barnen."

Forskningen syftar på hemspråksundervisningen, att om man känner sig bekväm i sitt eget språk är det lättare att lära sig ett nytt språk.
Om man blir tvingad till att prata samma språk som alla andra på en fritidsgård i ett segregerat område borde det väl ändå ses som något positivt. Om man aldrig får använda språket som används i landet kommer man aldrig lära sig det. I många familjer använder man inte svenska när man talar med varandra, i en hel del affärer använder man bara svenska om det skulle komma in en svensk kund. Jag ser inte det hemska i att personerna på denna fritidsgården får lära sig svenska på sin fritid.

Mvh
Robert
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM