TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Antingen har Polishögskolan misslyckats med sin lärarrekrytering eller så har en inlånad instruktör lekt Allan Ballan:

 

http://dn.se/nyheter/sverige/larare-vid-polishogskolan-motarbetar-invandrarelever-1.803257

 

"Ahmed berättar om fördomar och förakt. En lärare berättade om skillnaden mellan att rycka ut till en svensk förort jämfört med de invandratäta områdena.
– Han sade att vi poliser har månadslön, men vi har speciellt månadslön när vi åker till invandrarnas förorter. Då behöver vi inte ha bråttom. Om någon är skadad ordnar vi en ambulans och det nödvändigaste. Sedan åker vi därifrån. Om samma sak skulle hända i ett svenskt område skulle vi rycka ut snabbt, starta en utredning, kontrollera om det finns misstänkta och förhöra vittnen."

Konsekvensen för Ahmed är dock densamma.

 

"En lärare sade: det är kul att du läser här, men tror du att du kommer högt inom polisen? Du kan glömma att att bli stationsbefäl eller något annat."

 

Det mest beklämmande är att studiekamraterna inte tycks ha reagerat. Under utbildningens gång kommer man många gånger i kontakt med etik- och moralfrågor. Vid dessa tillfällen tar samtliga studenter avstånd från taskiga värderingar och osund kåranda. Samtidigt som de inte har civilkurage nog att säga ifrån under utbildningens gång då studiekamrater kränks eller andra ägnar sig åt fusk. Sällan är de medvetna om att den osunda kårandan börjar just där och då.

 

"Ahmed är nu snart klar med sin utbildning. Han tänker fullfölja utbildningen men har inga planer på att börja arbeta som polis.
– Efter utbildningen tackar jag för mig. Det här är ingen myndighet som jag har tillit till."

Jag har full förståelse för Ahmed. Mitt råd är att ändå fullfölja utbildningen med godkänt resultat och att påtala oegentligheterna för studieledningen, studierektorn på grundutbildningen, min före detta chef, är en bra karl. Men så länge inte studieledningen får veta vad som försiggår kan de heller inte ingripa.2009-02-20, 14:51  Permalink
Andra bloggar om:  


Det sista du skriver är den springande punkten. Men när DN pratade med polishögskolans rektor så säger han:

"– Jag tror inte att det här kan stämma. Det kan säkert förekomma främlingsfientliga saker både här och på andra utbildningar, men inte på det här sättet. Att karriären skulle stoppas för att man är invandrare är lögn. Det ser vi många exempel på, säger Bergman."

Det vill säga skygglapparna på. "Det kan inte stämma". Ingen självrannsakan alls alltså. Inte ens ett "Detta måste vi titta på." Man måste inte erkänna något som man inte känner igen sig i, men man måste iaf utreda allt sånt här när det kommer fram. Inte sopa under mattan. Speciellt inte som detta underblåser det redan glödande polis/auktoritetsföraktet i sveriges förorter.

Här gäller det fasen i mig att återupprätta förtroendet för polisväsendet/staten i folks ögon.

Sen borde man sluta prata om "invandrare" över huvud taget. När man väl är svensk medborgare är man bara svensk! Vi borde prata om arbetslösa svenskar eller icke svensk-talande svenskar istället, för det är dessa egenskaper som påverkar deras situation, inte det faktum att de är invandrare...
Irmeli Krans: Ingmar Bergman är vare sig rektor eller studierektor på Polishögskolan och alltså inte den jag åsyftar.

PHS har polisanmält händelsen.

vad beträffar ordet invandrare är jag också kritisk till det men är övertygad om att Ahmed är svensktalande.
"Tillförordnad rektor" står det i artikeln. Så vi har väl båda rätt... :)

Men det var ändå en konstig kommentar han gjorde och polisanmälan och utredningen som lovats följa är den sorts reaktion som jag hade förväntat mig. Låt oss bara hoppas att det dessutom leder till någon slags förbättring.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM