TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Mycket får man stå ut med som mörkhyad polis. Så länge dessa problem finns i organsiationen borde polisen förbjudas från att anställa mörkhyade personer. Mörkhyade/ svarthåriga polisstudenter utsätts för trakasserier av sina studiekamrater. Man ifrågasätter deras lämplighet, särskilt utsatta är tjejerna. När de sedan kommer ut på sin praktik letar man fel hos dem för att få möjligheten att få underkänna dem som lämpliga aspiranter. När man väl blivit godkänd, om man har turen att bli det efter överklaganden, utsätts man för nedanstående. Trakasserierna leder till dålig självbild, sjukskrivningar och sämre resultat vilket inte är konstigt. Dessutom omgärdas de av rykten och förtal.

 

Ändå har polisen mage att påstå att man vill ha poliser med annan etnisk bakgrund än svensk. Bullshit! Varför motarbetar man dessa gåvor som söker in på utbildningen istället för att se möjligheterna de erbjuder? Skulle poliserna få ett starkare stöd från ledningen skulle fler inspireras till att söka till yrket. Istället ser de hur deras kamrater mår dåligt av att gå till sitt dagliga arbete. Som det är nu kan jag inte annat än be de mörkhyade att tänka igenom sina studieval mer än en gång.

 

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/129559-kallades-neger-ndash-av-poliskollegorna

 

"Nyheter24 har tidigare skrivit om polisens rasistiska uttalanden i Rosengård. En 32-årig polis har nu avslöjat ytterligare en skandal inom kåren.
32-åringen har vid ett flertal tillfällen smädats av sina egna arbetskamrater – på grund av sin hudfärg. Han försökte ta upp saken med sin närmaste chef, men blev även där trakasserad.


– Min egen chef kallade mig för neger, och sa att jag fick tåla sånt. Han sa att jag var en svag person som inte kunde acceptera min hudfärg. Jag blev så chockad att jag inte visste var jag skulle ta vägen, säger mannen till Expressen.


32-åringen tvingades bära uniform inomhus och svara i telefon med sitt fulla namn. Så att man skulle veta att han hade utländsk bakgrund. Dessutom frågade gruppchefen ut honom om hans sexuella läggning.


– Men det hade ju inget med mitt yrke att göra, det var bara förnedrande, förklarar han, enligt Expressen.


Nu hoppas han att fler vågar träda fram och berätta om rasismen inom polisen. Speciellt efter vad som hände i Rosengård.
– Alla som försöker ta tag i problemen blir motarbetade, menar han, skriver Expressen."

 

 2009-02-12, 09:17  Permalink
Andra bloggar om:  


När andra politiker än du snyltar till sig bostäder, förmåner, Toblerone eller vad det nu brukar vara. Känner du då att det är vad vad socialdemokraterna står för? Att det händer för att det är accepterat inom partiet?

Eller kan det vara det så att resten av organisationen gråter av förtvivlan för att några puckon slösar bort förtroendekapitalet?
Cyniskt att tro att alla poliser är rasister och att ledningen inte bryr sig.


Irmeli Krans: Jag vete att alla poliser inte är rasister. Om inte annat är jag själv ett undantag.

Vilka åtgärder har ledningen vidtagit mot rasismen inom polisen? En mångfaldspolicy duger inte när man egentligen inte vill ha mångfald.

- "Och egentligen inte vill ha mångfald" Grundat på medias rapportering av enskilda polisers och polislärares beteende? Löpsedlarna ger nog inte hela bilden av hur det står till med rasismen inom polisen.

Att polisen förbjudas från att anställa mörkhyade personer lär knappast lösa problematiken. Det är ju som att uppmana kvinnor att inte söka chefsjobb eller kräva halva makten och hela lönen.

Nu väntar vi bara på att migrationsverket ska anmäla sig själva också.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/lanspolismastare-vill-att-mer-anmals-1.802003
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM