TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

"Ledningen har störst betydelse för diskriminerande attityder inom polisen och försvaret"

 

http://www.newsmill.se/artikel/2009/02/11/ledningen-har-storst-betydelse-diskriminerande-attityder-inom-polisen-och-forsvar

 

"Det som sker respektive inte sker i en organisation är en direkt reflektion av det ledarskap som tillämpas. Varenda dag och varenda stund måste genomsyras av ledarskap, respekt och sund reflektion. Det går aldrig att skylla problemen på enskilda "rötägg". Det skriver Charlotte Isaksson och Krister Fahlstedt, gender advicers i Försvarsmakten."

 

"...Ännu större var oviljan att se dessa ovälkomna inslag i organisationen som ett uttryck för det strukturella problem det faktiskt var. Om det förekom sexuella trakasserier sågs det istället som ett uttryck för att de utsatta kvinnorna inte riktigt passade in och möjligen var lite för känsliga för vår speciella organisationskultur."

 

"De som uttryckte sig kränkande och fördomsfullt blev raskt identifierade som enskilda rötägg och om de bara försvann skulle problemen vara ur världen. Det ironiska var dock att det riktigt stora problemet inte tillnärmelsevis upphörde. Efter flera års intensivt arbete vet vi nu att det inte finns några genvägar till en arbetsmiljö och en organisationskultur som är jämställd, inkluderande och fri från kränkningar."

"Av de instanser i samhället som har mandat att använda våld, det vill säga polisen och försvaret, ska man kunna kräva mycket. Faktiskt betydligt mer än av andra. Att kunna hålla huvudet kallt och att ställa sig över provokationer är något varje medborgare har rätt att kräva av sin militär och polis.

Försvarsmakten förefaller ligga före polisen som organisation och har tagit tag i sina problem med en uppriktig ambition att förändra myndigheten från grunden. Vi välkomnar att polisen gör samma sak och gärna bättre. Bollen är er och möjligheten finns där framför er! Men försök inte gena i kurvorna. Vi blir inte bättre vid en insats i Rosengård eller i Afghanistan än vad vi förmår att vara mot varandra i vardagen. Resan börjar i fikarummet."2009-02-11, 17:56  Permalink
Andra bloggar om:  


"Resan börjar i fikarummet."

Vem f-n har tid att sitta i fikarrummet?
Finns det alls kvar det idag?
Personligen så skulle jag känna dåligt
samvete av att ta en fikapaus.
Men så är jag en streber...
Irmeli Krans: Inom polisen kan man bli beordrad att fika.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM