TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Åsa Petersens krönika Rasistiska poliser-ett verkligt problem i Aftonbladet:

 

 

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/asapetersen/article4369494.ab

 

"Den statliga utredningen ”Det blågula glashuset”, gjord av Paul Lappalainen, gav redan 2005 en effektiv bild av den strukturella rasismen i rättsväsendet. Personer med utländsk bakgrund löper större risk att kontrolleras av polis, gripas, häktas och dömas till fängelse än infödda svenskar i samma situation. Människor med rötter utanför Europa litar mindre än infödda svenskar på polis och domstolar."

"I söndagens Agenda var rikspolischefen Bengt Svenson fullt upptagen med att berätta vad som redan gjorts för att stoppa rasismen. Han förklarade att alla poliser minsann inte är rasister. Det var lätt att instämma med programledaren Anna Hedenmo, som till slut utbrast: ”Är det verkligen det viktigaste att säga just nu?” "

"En poliskår som styrs av ”vi” och ”dom”-tänkande kommer aldrig att bli kvitt sin strukturella rasism. De fördomsfulla kategorierna måste brytas. Polisen måste vara till för alla, både som myndighet och som yrke. Målet kan inte vara en mindre rasistisk poliskår. Utan en poliskår så bred att rasism blir omöjligt."Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM