TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nu kommer det ena avslöjandet efter det andra. Finns det fortfarande någon som hävdar att polisen inte har attityds- och värderingsproblem? Rasismen, sexismen och homofobin frodas:

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4361082.ab

 

"Utbildningen till piketpolisen var klar, poliserna firade.
Med bögskämt, manlig strippa och snoppbilder med äkta tjänstevapen."

"De nio är alla erfarna manliga poliser mellan 30 och 40 år."

 

Man kan ju undra vari deras erfarenhet består. Polisen och särskilt piketen är i mångt och mycket en lekstuga för vuxna män. Skillnaden är att de här barnungarna får betalt för att larva sig och göra sig lustiga över andra, t.ex. kollegor som inte är män, heterosexuella eller vita och svenskfödda. Det har de fått göra med ledningens goda minne i åratal.

 

Är det vad skattebetalarna vill ha?Det klandervärda just i det här fallet var väl att de inte hade polisuniformen på sig?!


Irmeli Krans: hahahaa...
Jag tycker inte om generaliseringar i allmänhet och inte när det gäller polisen heller. De har ett tufft och slitsamt jobb. Att sedan några tyvärr skämmer ut sig, skall inte belasta hela kåren.


Irmeli Krans: Jag generaliserar inte. Att ha ett tufft och slitsamt jobb är ingen ursäkt. Tufft och slitsamt börjar bli en kliché för övrigt. Många andra yrkesgrupper klarar sina tuffa och slitsamma arbeten utan att kränka andra.
Jag anser att man gör en höna av en fjäder, media har blåst upp en enorm bild. Sen får du gärna tala om för vilka övriga yrkeskategorier i Sverige som konstant möts av våld och hot om våld?

Jag ifrågasätter inte att det finns problem inom ordningsmakten, men varför bara rikta kritiken åt ett håll, varför inte ifrågasätta samhället. Varför inte ifrågasätta killen som skriker snuthora åt den kvinnliga polisen osv?

Jag tror tyvärr polisen är en sådan myndighet du inte saknar förrens du väl behöver den . . .


Irmeli Krans: Poliser möts inte konstant av våld och hot. Det är ett fantastiskt yrke med möjligheten till möten av människor från alla samhällsklasser i skilda livssituationer. Man möts också av värme och tacksamhet. Därför är det viktigt att ta itu med den rasism som faktiskt finns i organisationen. Rasister förtjänar inte ett av Sveriges bästa yrken.
"Möts av värme och tacksamhet"??? Ja, i något enstaka fall möjligtvis. Generellt är folk inte varma och tacksamma när de grips för något.

Du har uppenbarligen aldrig varit i närheten av detta yrke. Beklämmande när personer utan erfarenhet uttalar sig om saker de tror att de vet något om.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM