TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag brukar säga att fördomar hänger ihop. Rasisten är ofta också både homofob och sexist. Här ett sexistiskt inlägg från blåljus där man kan hitta många korkade insändare. Killen gör sig lustig över kvinnorna i poliskåren. Ja, inlägget är färskt, år 2009:

 

http://www.blaljus.nu/index.asp?show_news=2247

 


"Vara bäste man
på bästa plats
Äntligen. Nu har det hänt! Ja, det tog många år innan denna dröm gick i uppfyllelse: Nu är det ÄNTLIGEN 50 procent (eller mer) av de studerande på landets polishögskolor som är av det kvinnliga könet.


Ursäkta min ironiska (hoppas samtliga förstod det) start på insändaren...men det är svårt att hålla sig allvarlig när man läser sånt här.


Jag har jobbat med både tjejer och killar och är verkligen uppriktig när jag säger detta till landets kvinnliga poliser: stackars Er... Hur kul kan det vara att sitta på avbytarbänken medans bästa laget tas ut av lagledaren...sen se hur lagledaren och klubbens direktör för ett intensivt och engagerande samtal...sen kommer lagledaren, han samlar ihop gruppen och säger: "jaha, då får ni på bänken gå in på plan då... och ni på planen får sätta er på bänken istället". Spelarna på plan, de som borde spelat matchen, tittar på varandra och tänker på vad som hänt...lagledaren bara mumlar något...ingen hör exakt vad men det liknar ordet "jämställdhet"...


Grattis Sverige! Skönt att leva i världens mest jämställda land där det viktiga är att 50 procent av de som börjar på Polishögskolan är kvinnor men inte att det borde vara bäst man på bäst plats. Befolkningen borde bli ursinniga men i ett land som vårat är det tabu att ens nämna liknande tankar och det är bäst att knyta näven i fickan och tiga...
Machnow"

 

Det riktigt komiska i inlägget är att Machow inte ens reflekterar över att kvinnorna är de bästa sökanden.2009-02-08, 15:51  Permalink
Andra bloggar om:  


Hej Irmeli.

Min syn på saken är att det ska vara bäst lämpade person som tar en viss plats. Om det är man eller kvinna gör det samma.

"Rasisten är ofta också både homofob och sexist."
Känner ingen rasist som är sexist, men visst finns det idioter inom den ideologin också, men jag skulle inte vilja sträcka mig så långt som att säga att rasisten ofta är sexist som du gör. För mig innebär det att du menar de flesta eller i alla fall en betydande del, vilket jag inte kan instämma i.

Mvh
Robert


Irmeli Krans: Så dina rasistiska vänner hyser inga fördomar mot kvinnor? Arbetar de aktivt för att vi ska ha sammalön för samma arbete också?
Antingen är det fler kvinnliga sökande till PHS, eller är de manliga generellt mindre lämpliga som poliser. Eller försigår i lönndom kvotering.

Men det tror inte Irmeli: Hon säger som ett faktum.
"Det riktigt komiska i inlägget är att Machow inte ens reflekterar över att kvinnorna är de bästa sökanden."
Också en slags sexism.

Inlägget på http://www.blaljus.nu är någon vecka gammalt, Machnow fick genast svar på tal av den gyllene gamle geronten CC i anslutning till inlägget, och ytterligare skäll av andra skribenter.

Hej Irmeli.

"Så dina rasistiska vänner hyser inga fördomar mot kvinnor?"
Precis som jag skrev tidigare så känner jag ingen rasist som talar eller beter sig nedvärderande mot kvinnor, i alla fall inte när jag ser på. Vad som händer bakom kulisserna vet man aldrig, men det arbetas för en sund kvinnosyn inom organisationerna.

"Arbetar de aktivt för att vi ska ha sammalön för samma arbete också?"
Inte enbart samma lön, kvinnor och män ska ha samma rättigheter och skyldigheter, det är ett av målen inom organisationerna.

Mvh
Robert


Irmeli Krans: Mekanismer bakom förtryck är likadana därför hänger rasism, homofobi och kvinnofötryck ihop.
Hejsan Irmeli.

"Mekanismer bakom förtryck är likadana därför hänger rasism, homofobi och kvinnofötryck ihop."

Menar du allvar? Anser du verkligen att det skulle innebära kvinnoförtryck att införa samma rättigheter och skyldigheter för män och kvinnor? Jag får inte ihop det där, du måste förklara. Det verkar som att du bara skriver en väl inövad fras istället för dina egna åsikter.

Vidare så är det väl ganska fördomsfullt att skriva att om man är rasist så står man för i stort sett allt förtryck som finns, eller vilka förtryck kan man applicera på det?

Mvh
Robert
Jag skäms...

...för det inlägg som finns publicerat på din blogg under rubriken "Vara bäste man på bästa plats".

Jag är varken socialdemokrat eller polis. Men jag är heller inte manschauvinist! Mitt efternamn är ganska sällsynt (kanske finns ett 30-tal personer i Sverige med detta efternamn). Än färre med samma stavning som jag.

Jag vill bara tydligt markera att jag inte ställer upp på den trångsynta och...ja, obildade hållning som skribenten ger uttryck för. De Machnow jag känner är mer eller mindre humanister med en öppen inställning till människor. Och det oavsett religion, kultur, nationalitet eller - för den skull - könstillhörighet. Jag blir förbannad när jag läser inlägget. Dels för att jag inte vill bli förknippad med sådana åsikter. Men också för att min förmodade släkting kan antas ha rösträtt.

Vill han (för jag är övertygad om att det är en han) verkligen vrida klockan tillbaka till en tid då kårens kvinnor hade en negativ särställning som den "kvinnliga polisen". En polistjänsteman vars huvudsakliga syssla handlade om att möta barn och kvinnor? Borde inte manliga poliser lära sig att möta barn och kvinnor i tjänsten? Borde inte manliga poliser lära sig att den lämpligaste polisen är den som aldrig behöver använda våld, aldrig behöver bli aggresiv. Borde inte manliga poliser lära sig att polisens arbetsuppgifter inte handlar om auktoritetsuttryck, maktutövning, kraftmätning och viftande med batonger eller pistoler? Är det inte dags att stöpa om polisrollen till att vara människa i motsats till ett kön?

Jag är så trött på att höra debatter om huruvida kvinnor kan lämpa sig som poliser, lastbilschaufförer, byggnadsarbetare eller präster. Vad folk sedan vill leka för rollspel hemma i sänghalmen, är en helt annan femma. Att stöper om mansrollen är inte detsamma som att kastrera män. Även om många bonnläppar tycks tro det.

De trevligaste arbetsplatser jag har jobbat på har haft en jämn könsfördelning. Ju jämnare desto bättre. Vi konkurrerar inte med varandra. Vi kompletterar varandra. Att tro något annat är ren och skär idioti!

Nej, rött ljus till detta blåljus.

Martin Machnow
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM