TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

För några år sedan var jag nedbjuden tillsammans med två kollegor till polisen i Skåne för att informera dem om diskrimineringslagstiftningen och utbilda dem i hbt-frågor. Gruppen som skulle utbildas var länspolismästare Anders Danielssons ledningsgrupp som bestod av polismästare och civila chefer såsom personalchefen. Den fackliga företrädaren hade fått tjata sig till att vara med på utbildningstillfället.

 

Gruppen var uppenbarligen naiv då man hävdade att man inte hade mer än en homosexuell anställd inom hela skånepolisen. Av okunskapen och fördomarna att bedöma tyckte jag inte det var konstigt att man inte kom ut som homosexuell på den arbetsplatsen. Den enda som visade kunskap var just den fackliga företrädaren Jeanette Larsson.


Två uniformeraade män satt och saboterade utbildningen med löjliga kommentarer, blickar till varandra och fnissanden. Detta utan att deras chef, länspolismästaren, eller arbetskamrater sa ifrån. Efter ett tag höjde den ene av dem rösten och sa att först var det kvinnofrågan de fått gå utbildning i, sen var det invandrarfråga och nu detta. När ska vi gå utbildning om gröna människors rättigheter? frågade han starkt understödd av "polaren Pär" som satt mittemot honom. Mina kollegor tog väldigt illa vid sig och drog sig undan.


Jag frågade då om de tyckte att jag slösade på deras tid och fick ett rungande ja av herrarna till svar. Då vände jag mig till samtliga i rummet och frågade om alla tyckte att jag slösade på deras tid. Inte förrän då reste sig Danielsson från stolen och sa att uttalandet fick stå för de saboterande herrarna.

 

Trots att jag var förvarnad av kollegor som ingår i det kvinnliga nätverket som hade haft en konferens i Skåne några veckor tidigare blev jag ändå beklämd över att vuxna män beter sig som larviga småungar och medvetet anstränger sig för att sabotera utbildningstillfällen genom att "kasta ruttna tomater" på föreläsarna. Än mer beklämmande är tanken på att dessa personer lyfts upp på chefspositioner. På vilka meriter då? Världsmästare i kränkning av kollegor???? Tron på att gröna människor ska hota deras existens??? När blir vi av med sådana dumskallar inom polisen? När blir kunskap inom diskrimineringsfrågor en merit bland de som söker chefstjänster?  Sanslöst! Jag har nog varit väldigt naiv i min syn på poliser generellt och endast trott att det har funnits okunniga undantag i kåren. Förmodligen är det fler undantag än jag har förstått. Men viktigt är ändå att de inte får spilla över på hela poliskåren för nog finns det många duktiga poliser också. Men varje sådan polis som du beskriver är en för mycket.

Hälsningar
EvaIrmeli Krans: Det finns många oerhört duktiga kollegor men de lyfts sälan fram, tyvärr.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM