TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Stockholmspolisens, Mikael Ekmans, pressmeddelande finns att läsa här:

http://www.polisen.se/inter/util/nodeid=21434&pageversion=1.jsp?articleid=14469305

 

 

"I programmet hävdas bland annat att hatbrottsjouren inte har åkt ut på plats och hållit förhör i samband med anmälda hatbrott. Men man redovisade inte att skälet till det är att det visat sig vara alldeles för få hatbrott som anmäls varje dag för att motivera en sådan utbyggd jourfunktion. Många brott anmäls också i efterhand då det varken finns vittnen kvar eller spår att säkra som kan motivera en brottsplatsundersökning."

 

Problemet är inte att hatbrottsjouren inte håller förhör i samband med anmälda hatbrott. Problemet är att man ger sken av att göra det, saxat ur hemsidan:"Hatbrottsjouren består av två polispatruller som arbetar med hatbrott på heltid, en på Södermalm och en på Norrmalm. De kontaktas direkt när ett hatbrott skett och åker till brottsplatsen för att ta upp polisanmälan och hålla förhör med alla inblandade.
Viktigt få fram bevis
Om det finns spår i form av till exempel fingeravtryck eller brottsverktyg tar hatbrottsjouren med sig tekniker till platsen.
Polisens första åtgärder för att säkra bevis är ofta avgörande i hatbrottsutredningar. Bevisen kan nämligen vara svåra att få fram i efterhand."


Utvärderingarna visar att man inte lyckats etablera samarbete med Lokus (Stockholms kriminaltekniker) källa: Klara Hermansson "En utvärdering av hatbrottsprojektet i Stockholm City polismästarddistrikt"

I sin egen rapport AA-199-77564-2006 publicerad 16 juli 2008 påstår Ekman att Citypolisen "utreder hatbrott mer effektivt och utan tidsspillan" och "andelen uppklarade brott kommer att öka".

 

Det allvarliga är att man redovisar en helt annan verklighet än den faktiska vilket Mikael Ekman gjorde igår i radioprogrammet. Därmed för man allmänheten, brottsoffren och folkvalda politiker bakom ljuset.2009-01-26, 15:30  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM