TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Granskningen av stockholmspolisens hatbrottsjour fortsätter.

 

Stockholmspolisens massiva utbildningsinsats:

http://www.police.se/inter/nodeid=9659296&pageversion=1.jsp


"Under 2007 gick alla anställda inom Polismyndigheten i Stockholms län en webbutbildning om HBT och hatbrott. Syftet var att hela personalen skulle få en gemensam grundförståelse för de frågorna."

 

Syftet är ju gott. Dock kan den som inte vet undra vad hbt står för. Det förklaras ingenstans på sidan.

Programmet ”Generation Z” tar även upp stockholmspolisens webbaserade hatbrottsutbildning där bilder på olika personer visas med följdfrågor som: Är det här en svensk?(Bild på en kvinna med asiatiskt utseende visas) Är det här en heterosexuell? Är det här en familj?(En bild med två män och barn visas)


På en annan sida frågas vad som hände 1999. Var det Roger Pontare eller Charlotte Nilsson som vann melodifestivalen? Man kan verkligen undra vad det har med hatbrott eller hbt-kompetens att göra? Såvida man inte vill förstärka en stereotyp bild av schlagerbögar. Är det en schlagerbög som står bakom den otroligt ickerelevanta frågan?


Utbildningen kritiseras av flera poliser. Med all rätt. Naturligtvis är det omöjligt att utifrån dessa bilder avgöra t.ex. vilken sexuell läggning personen har. Trots detta finns det bara ett svarsalternativ som är godkänt. Två av de kritiserande poliserna vill vara anonyma. Det säger en hel del om den kultur som råder inom stockholmspolisen. Varför vågar man inte ens kritisera en usel utbildning?2009-01-26, 13:51  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM