TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nazisten Hellekant mördade "rasförrädaren" Björn Söderberg:

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4204904.ab

 

Morddömde nazisten Hampus Hellekant, 32, har kommit in på läkarlinjen – igen. Den här gången på Uppsala universitet.
– Det är inte klokt, säger den mördade Björn Söderbergs far.


Björn Söderberg, 41, hade fått en nazist utesluten ur fackföreningen på sin arbetsplats. Månaden senare, den 12 oktober 1999, mördades han med sex skott i huvudet utanför sin bostad i Sätra i södra Stockholm. Även hans kropp fick ta emot ett flertal kulor.


Hampus Hellekant och en annan nazist dömdes båda till elva års fängelse för mordet. En tredje kumpan fick tre års fängelse för skyddande av brottsling.
I samband med att Hellekant skulle släppas ur fängelset bytte han namn och ordnade skyddad identitet.


Hösten 2007 stod det klart att han börjat läsa till läkare på Karolinska institutet i Solna. En hätsk debatt om huruvida mördare ska få bli läkare tog vid.


Fuskade med betygen
Socialstyrelsen hävdade att det inte var lämpligt att ge honom legitimation den dag han blev klar. Medan universitetet ansåg att de inte hade rätt att stänga av honom. Först förra vintern, när det visade sig att Hellekant fuskat med betygen, slängdes han ut från högskolan. Men Hampus Hellekant har inte lagt ner sina läkardrömmar. Han har nu kommit in på läkarprogrammet på Uppsala universitet som startar nästa vecka. Hur han tagit sig in denna gång är inte klart. Uppsala universitet ville i fredags bara bekräfta att en person med skyddad identitet blivit antagen och gav inga ytterligare kommentarer.

Eva Nilsson Bågenholm, ordförande i Läkarförbundet, anser att det är olämpligt att Hellekant åter släppts in.
– Att bli läkare är ingen rättighet. Folk måste känna förtroende för vår yrkeskår.

Socialminister Göran Hägglund (KD) har upprörts över Hellekants försök att läsa medicin.
– Jag vill inte att människor som begått mord ska jobba som läkare, har han sagt.

”Kan aldrig förlåta”
En utredning håller nu på att se över om reglerna ska skärpas. För Söderbergs 79-årige far råder ingen tvekan.
– Min sons mördare har inget på läkarlinjen att göra. Det är för jävligt att de inte lyckats stoppa honom.
I helgen tände han ljus på sonens grav.
– Sorgen är fortfarande lika stark. Jag kommer aldrig att kunna förlåta honom för det han gjort.
Aftonbladet har inte lyckats nå Hampus Hellekant för en kommentar.


Zendry Svärdkrona
Staffan Lindberg2009-01-18, 23:12  Permalink
Andra bloggar om:  


Hejsan Irmeli.

Frågan är vad Söderbergs far kan tänka sig att låta Hellekant arbeta med, han är ju inte direkt objektiv. Men visst det är en svår fråga det där, var drar man gränsen, misshandel, våldtäkt, mord, HMF, och hur lång tid efter brottet ska detta gälla, 10, 15, 20, 50 år?

Mvh
Robert


Irmeli Krans: Arbeta får han gärna. Däremot tycker jag inte han har rätt att arbeta som läkare, oavsett tidsgränser. Han är säkert lämpligare att arbeta med annat. Alla är inte lämpliga som läkare, många sållas bort i antagningsförfarandet, det borde även mördare göra.
Hejsan igen Irmeli.

Vad jag syftade på med min frågeställning var vid vilket brott man drar gränsen, misshandel, grov misshandel, våldtäkt, mord?
Ska en morddömd person kunna utbilda sig till andra yrken än läkare t.ex. lärare, psykolog, idrottsledare, äldrevårdare, vaktmästare, säljare, kursledare?
Efter hur lång tid efter dådet ska en morddömd person kunna få lov att söka utbildningar, 5, 10, 20 år eller kanske aldrig?

Vad tycker du? Tycker ditt parti likadant som du?

Mvh
Robert
Här sitter nazister på internet och outar pedofiler trots att de suttit av sina straff och därmed enligt svensk grundlag är fria. I samma andetag sitter de och tycker att Hellekamp är en fri man för han har sonat sitt brott? Var i ligger det någon rim och reson i det? Man märker tydligt att fascismen i landet redan som minoritet vill skapa egna regler för sina gelikar! Skamligt, populistiskt och rent ut av skrattretande! Man kan aldrig ta extremhögern på allvar så länge de försvarar mördare och samtidigt hänger ut en och annan pedofil...
Den som är syndfri kastar första stenen...självgoda är det gott om..otroligt löjligt
Jag håller tummarna för morddömde läkarstudenten. Ingen kan stoppa honom. Ni kan snacka till koarna kommer hem
Vill han bli läkare och hjälpa människor ka han bli det. Att döma ut människor, vägra förlåta honom, är beklagligt. Vill ni att andra behandlade er så? Det är sjukt
Vill han bli läkare och hjälpa människor kan ni försöka slänga käppar i hjulet med döma han, han har ju fått sitt straff. Men han kommer bara hålla på försöka bli leka resten av livet, ni bara fördärvar hans liv. Synd att det inte finns en Gud som kunde så hatiskt det låter, ingen förlåter andras synder låter som.
"Frågan är vad Söderbergs far kan tänka sig att låta Hellekant". Den farsan måste fatta att den gamla nazist dömda väljer själv. Han fördärvar han liv.
Varför tror du "Kristen man" att Helleberg vill hjälpa människor??? För att han utbildar sig till läkare? Dessa har inget samband för vissa. Det finns några sk läkare som har en helt annan agenda än att hjälpa. Titta på vilka droger de delar ut i massvis, som gör folk sjuka och en del dör efter en tid. En del vacciner och sk mediciner är tester och vi är labbråttorna. Dock hjälper vissa mediciner. Men titta på medicinernas biverkningar.
Hur kan du anklaga pappan att vara bitter??? Hur skulle du själv reagerat om det var ditt barn? En del människor har inte förmågan att empati med andra människor. Det t ex ingår inte i läkarexamen att förstå en människas själsliv, att vara pedagogisk, utan människan ses som ett själlöst objekt.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM