TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

http://www.qx.se/samhalle/9004/homofober-hetsas-av-bogporr

 

Gravt homofoba killar blir mer upphetsade av gayporr än killar som inte är homofoba.


Det har forskare vid University of Georgia kommit fram till.
De samlade 35 homofoba män och 29 killar som inte var homofoba. Sedan visade forskarna hetero-, bög- och flatporr för dessa personer samtidigt som de fick sensorer kopplade penisarna.


De båda grupperna blev lika upphetsade av hetero- och flatporren men när turen kom till bögporren visade sig stora skillnader. 54 procent av homofoberna blev upphetsade av bögporren, medan bara 24 procent blev påverkad av dem som inte var homofoba.


Enligt psykoanalytiker så är homofobi ett utslag av förtryckt homosexualitet. Men studien nämner också oro som en bidragande orsak till varför homofoberna blev upphetsade. Forskarna konstaterade att ängslan tillsammans med andra negativa känslor "har visat sig bidra till upphetsning och erektion". Detta gör det möjligt att homofoberna fick stånd eftersom de kände sig hotade, mer än att de blev kåta av det de såg. Forskarna säger i rapporten att fler studier är nödvändiga för att undersöka ämnet, rapporterar gaysajten thesword.com.2009-01-18, 22:40  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM