TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I lördags rapporterade tv4 nyheterna att poliser på resa arrangerad av facket besökt en bordell i Tallin. Dessutom ska vissa av dem ha köpt sexuella tjänster i samband med besöket. Ett uttalande från en facklig ordförande med anledning av resan:

 

"Vad vi gör på facklig tid ska arbgivaren skita i!"

 

Ursäkta mig men det är faktiskt svenska folket som i förlängningen är arbetsgivare och som medborgare skiter jag definitivt inte i om poliser köper sex i Tallin på en resa som bekostas av fackliga medlemmar.

 

Som polis blir jag bestört och förbannad. Vad är det för inställning till sitt uppdrag som polis? Och det är beklämmande att man inte hör mer om ärendet än Polisförbundet som går ut med att de ska undersöka saken. Att mina kollegor köper sex på betald arbetstid? (rätt till betald ledighet för facklig verksamhet) är mer än upprörande! Det skadar förtroendet för samtliga poliser i hela landet och jag som kollega skiter tamejfan inte i det!!

 

Som medlem i Polisförbundet blir jag rosenrasande!!! Att förbundet består av gubbar där den "gubbiga" kulturen råder är ingen hemlighet. Med gubbig kultur menar jag att man sällar sig till den sexistiska machokulturen och är fullständigt ointresserad av vad man kallar mjuka frågor. D.v.s. diskriminerings- och attityd/ värderingsfrågor. Man kan inte frågorna ( uppenbarligen! ) och man skiter i dem. Trots att det är just på det området vi har stora problem.

 

Jag blir såinihelvete förbannad över att mina medlemsavgifter går till att bekosta bordellbesök och köp av människor! Det är förnedrande för mig som medlem. Kollegor/ fackliga företrädare "förlustar" sig i Tallin samtidigt som de inte ansträngt sig det minsta då min arbetsgivare under ett års tid inte har klarat av att betala ut en enda riktig månadslön under 2008. Istället har jag fått driva ärendet själv. Jo förresten, nu var jag orättvis, de har skickat brev till mig om icke inbetalda fackliga medlemsavgifter. Att medlemsavgiften inte kan dras ifrån min lön då det inte skett en löneutbetalning har de inte lyckats lista ut. En direkt konsekvens av ärendet de inte orkar driva. Detta är ett exempel på Polisförbundets fackliga företrädares slöhet. Och ovanstående uttalande är ett uttryck för fackliga företrädares nonchalans och inställning till sig själva och sitt uppdrag. Inte konstigt många lämnar facket. Och jag vill ha pengarna tillbaka!

 

Jag ber om ursäkt för min franska i detta inlägg men nu är jag heligt förbannad.Har poliser brist på ett trevligt ordförråd?


Irmeli Krans: Ja
Gå ur facket då. Jag kommer själv att säga upp mitt medlemskap i LO inom en snar framtid.
Hejsan Irmeli.

Du betalar förbundet för att de ska föra din talan till arbetsgivaren, men detta får du göra själv. Fackförenings människor ska ha en hög moral kan man ju tycka, detta har visat sig vara fel tänkt om de flesta fackföreningarna, men av polisförbundet väntar man sig så mycket mer moraliskt sett. Om de sedan handlar omoraliskt så måste ni som medlemmar visa att det inte är okej, det gör man genom att säga upp sitt medlemskap. Gå ur förbundet nu, det finns inget som håller dig kvar där.
Jag känner nämligen inte till sanningshalten i berättelsen med bordellbesöket, är det sant borde de inblandade minst få sparken från sina jobb.

Mvh
Robert
Är du Polis? I så fall. Dåligt att inte kolla fakta bättre. För det första är det obestyrkta anklagelser, och när arbetsgivaren inte vill undersöka dem, är det väl bra att facket gör det... För det andra, uttalandet som citeras i fettext, "Vad vi gör på facklig tid ska arbgivaren skita i!" Handlade om att det var just fackets uppgift, att i demokratisk ordning, se till att hålla etiken hög bland de fackliga företrädarna. Något som Du som sosse borde inse, ni har ju en fin historik på porrklubbar och nattdito. Att du går i taket för en del i en kampanj för att poliser ska dömas på lösare boliner än alla andra medborgare, må så vara. Hoppas Du aldrig blir oskyldigt anklagad för någonting, överhuvudtaget, brottsligt eller inte i så fall. Dvs, om Du är polis. Se där, inte en enda svordom! (Utom Sosse då)


Irmeli Krans: Min uppgift är inte att gräva fram sanningen, jag utgår ifrån mediebevakningen.

Det är intressant att en polis ifrågasätter sanningshalten istället för att ta avstånd från företeelsen. Poliser vill sällan uttala sig om andra polisers oetiska eller rent av brottsliga förehavanden med motiveringen att de inte vet vad som är sant, "jag var ju inte där". Det är det som kallas kåranda. man har sällan svårt att få en uppfattning om "buset" oavsett om vederbörande är dömd eller inte.

Ta avstånd ifrån bordellbesöket och köpet av sexuella tjänster. hur svårt kan det va????
Ja skamligt är det om denna anklagelse stämmer..Man lär hålla sig i fakta rutan om detta.Att det "skulle ha skett",så är jag inte så förfånad över nåt längre oavsett om man är polis eller..För kan man räckna med facket i dag?? Ja det får var och en avgöra..

Jag kommer att kvarstå i facket trots att det kan ske avvilkelser av idoti men vi skall vara glada över att facket finns.För står man utan facket så är det svårare att få rätt i slut tampen mot arbetsgivaren.

Mvh Lena
Mig veterligen köper man sex på en bordell, inte människor.


Irmeli Krans: Kroppen säljs igen o igen o igen... därför lukrativ marknad
Jag tycker det är oetiskt, olämpligt och snuskigt när politiker, fackliga, konstnärer, och framför allt poliser besöker bordeller. Så var det sagt. Jag ser det som självklart.

Men det kan vara en skillnad med obestyrkta anklagelser och vad som har hänt. Och OM det har hänt, att fackliga poliser i samband med en facklig konferns besökt bordell, blir det en sak för medlemmarna, på årsmötet att ta ställning till detta.

De "skyldiga" kommer varken att bli landshövdingar eller rektorer på folkhögskola i så fall.


Irmeli Krans: Så var det sagt, äntligen ett avståndstagande. Anklagelserna är inte intressanta enbart för fackligt anslutna poliser eftersom förtroendet för polisen skadas och det är allvarligt!

Vad o/bestyrkta anklagelser beträffar finns det mer att blogga därom.
Tillägg till ovanstående: Och sker det i Sverige är det dessutom olagligt!!!


Irmeli Krans: Inte bara det, det förs diskussioner om att krdiminalisera köpen även om de sker utomlands.
Fy f_an för alla dessa liberaler och konservativa som tycker att det är helt okej att köpa horor.

Om någon enda en av dem själv drömde om en framtid som h_ora för sig eller sina barn hade de varit så mycket mer övertygande. Men det gör de såklart aldrig. Det är bara ANDRAS hål som ska vara tillgängliga för att stoppa picken i.

Egenintresset ljuger aldrig såklart.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM