TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Strax innan jul fick många långtidssjukskrivna beskedet att de inte längre skulle få sjukersättning. En fin God jul-hälsning från Försäkringskassan. Om man är konspiratoriskt lagd kan man lätt få för sig att det var ett medvetet drag. Det ligger smärtsamt mycket sanning i uttrycket att "man bör vara jävligt frisk för att orka vara sjuk".

 

Det krävs en hel del för att mobilisera sina krafter för att orka överklaga beslutet som ska vara inkommen inom några veckor. De sjukskrivna har inte ens fått en månad på sig. Det krävs en hel del för att hitta expertishjälp mellan jul, nyår och trettondagsledigheter. All expertis finns naturligtvis tillgänglig då. Inte.

 

Sedan kan kassan lätt hänvisa till att överklagandet kom in för sent, regler är ju regler. Därmed har man lyckats avfärda många överklaganden.

 

Många tidningsartiklar har den senaste tiden vittnat om konsekvenser för de enskilda. Konsekvenser av den borgerliga politiken. Konsekvenser som leder till många personliga tragedier. Och på Försäkringskassan kan man hänvisa till regeringens politik. Bekvämt.

 

Fast det är ju bara om man är konspiratoriskt lagd som man kan misstänka att det låg strategi bakom att massutskicket till de långtidssjukskrivna som fick beskedet den 22 december 2008. God jul på dig också.   Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM