TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är ett nytt år, 2009, och när jag ser tillbaka har mycket hänt. Händelser som gör att jag överväger att sluta blogga, som gör att jag överväger att dra tillbaka mitt hbt-politiska engagemang och som gör att jag framförallt starkt överväger att lämna mitt yrke.

 

Bloggen

Det har återigen varit ett år fyllt av passionerat hat gentemot mig som bloggare. Utöver det kräver bloggandet mycket tid och energi.

 

Politiken

Det har varit ett år fyllt av ränkspel, misstänkliggörande i samband med min sexuella läggning, yppandeförbud, oärlighet, rent sabotage och andra oegentligheter.

 

Yrket

Det har återigen varit ett år fyllt av förakt från kollegor, misstänkliggörande som jämlikhetsaktivist, förtal och övergrepp av konkurrenter och likgiltighet eller passivitet från oetiska chefer.

 

Till det kan läggas sjukhusvistelser med anledning av olyckor och fysiska övergrepp. Naturligtvis hänger den ena faktorn ihop med den andra och naturligtvis påverkar det allmäntillståndet och familjerelationer.

 

Nej, varken 2007 eller 2008 har varit mina år. Hoppet om att det ska komma en vändpunkt har ändå varit drivkraften. Jag vet naturligtvis att hat på bloggen är att förvänta sig men kan ändå inte hålla mig helt opåverkad. 

 

Dock trodde jag inte att ränkspel av den graden jag bevittnat hörde till politiken. En av intrigmakarna sa att, "det är ju det här som är politik, take it or leave it". Det var naivt av mig att tro att vi arbetade för de viktiga frågorna och inte för egen vinning där vi offrar viktiga medspelare. En god väninna sa till mig: "Irmeli, tro inte att bara för att människor ägnar sig åt mr-frågor att de uppför sig bättre än andra." Den upptäckten var en stor besvikelse.

 

Föraktet från vissa kollegor har varit vardagsmat för mig sen jag började inom polisen 1988. Jag vet att man bestraffas om man inte håller sig till de oskrivna reglerna. Man talar utåt om att man vill förändra kulturen och strukturen inom polisen samtidigt som man utsätter kollegor för mobbing, förtal och förakt. Cheferna är alldeles för fega och flata för att ta tag i problemen, det kostar på även för dem. De riskerar att ådra sig öknamn (minns ni uttrycket "Kapten Klänning"?), blir inte tagna på allvar och hindras i karriären. En riktig polis är ju ingen mjukis. Én riktig chef är definitivt inte en mjukis. Det paradoxala är att det är precis vad de är, hur tufft är det inte att gå emot en sådan stark kultur fylld av sociala och karriärmässiga repressalier, de låter hellre bli och sällar sig till kulturen. Vissa utan att blinka.

 

Men jag har även många alldeles underbara kollegor som är fantastiska människor och som utför ett synnerligen bra jobb, men de göms undan i strukturen. Det är de som är polisens stolthet, tyvärr belönas de sällan därefter. 

 

Frågan är alltså om det är värt att fortsätta. Jag är fullt medveten om att om jag lägger av så är det många som firar glatt.

 

 2009-01-07, 00:48  Permalink
Andra bloggar om:  


Hejsan Irmeli.

"Det har återigen varit ett år fyllt av passionerat hat gentemot mig som bloggare."

Hoppas att du inte har mig i tankarna. För att klargöra detta kan jag skriva att jag inte hatar dig. Jag tycker annorlunda än dig i vissa frågor men långt ifrån alla.

"Det var naivt av mig att tro att vi arbetade för de viktiga frågorna och inte för egen vinning där vi offrar viktiga medspelare."

Man kan kalla det för naivt om man vill, själv föredrar jag att påstå att det är så här demokrati fungerar och att det inte är särskilt många som egentligen vet om det.

"Frågan är alltså om det är värt att fortsätta. Jag är fullt medveten om att om jag lägger av så är det många som firar glatt."

Jag anser att vissa saker som du skriver borde övervägas om det verkligen borde skrivas. Även om jag nu tycker det så ser jag ingen anledning till att sluta blogga. Jag ska erkänna att jag blir i alla fall inte ledsen om vissa saker som du skriver om inte skrivs. Men jag kommer i alla fall inte att fira glatt. Huruvida det är värt att fortsätta är enbart upp till dig själv.

PS. Det hade varit kul med mer "skvaller" om hur det egentligen går till inom poliskåren. DS.

Mvh
Robert


Irmeli Krans: Nej Robert, jag hade inte dig i åtanke. HAtet får jag av flera skäl censurera bort.

Fortsätter jag blogga kommer du att få ta del av en o annan sanning även om poliskåren ;)
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM