TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Fredrik Reinfeldt lyfter fram fyra punkter i sitt jultal:

 

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1406869/reinfeldt-jullovar-kamp-mot-brott

 

"• att uppfylla löftet om 20 000 poliser
• att "säkra" skärpningen av straffen för grova våldsbrott så att straffen blir längre, vilket betyder att kriminalvården måste få mer resurser
• att mobilisera mer mot den grova organiserade brottsligheten
• att få till stånd ett särskilt ungdomspaket som bland annat innebär att brott begångna av unga under 15 år ska utredas"

 

Reinfeldts tal liknade mer en domedagspredikan än en hoppingivande framtidsvision. Återigen lovar han att göra något åt brottsligheten men talar inte om hur. Han nämnde problemorienterat polisarbete. Kan det vara så att opinonsbloggen gjort en bättre problemanalys än jultomt...ehh, statsministern för detta arbete?

 

http://blogg.expressen.se/opinionsbloggen/

 

"En inbrottsvåg drar fram över södra Sverige. Bara under november och december har det skett 1300 villainbrott, vilket är en fördubbling jämfört med förra året. Polisen misstänker att det rör sig om organiserade ligor från utlandet.


Men vänta lite nu. Efter 1300 inbrott har polisen inte kommit längre än till en teori om vad som kan vara i görningen. Endast några enstaka gärningsmän har gripits och det rör sig i första hand om välkända ”lokala förmågor”.


Fredrik Reinfeldt gjorde i går brottsligheten till temat för sitt årliga jultal. Ett klokt ämnesval. Synd bara att han inte hade modet att peka ut det största problemet – polisens monumentala ineffektivitet."2008-12-18, 02:41  Permalink
Andra bloggar om:  


Hejsan Irmeli.

"Men vänta lite nu. Efter 1300 inbrott har polisen inte kommit längre än till en teori om vad som kan vara i görningen. Endast några enstaka gärningsmän har gripits och det rör sig i första hand om välkända ”lokala förmågor”."

Vittnen har på flertalet inbrottsplatser observerat hur bilar med utländska registreringsskyltar har rört sig i området. Att det sedan har gripits enstaka "lokala förmågor" är inget tecken på att det enbart skulle vara dessa som begår inbrotten.

God jul.
Robert


Irmeli Krans: Men se där, det var ett tag sedan. God fortsättning Robert.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM