TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har landat i Riga och redan hunnit uppleva mycket. Att flyga med Ryan Air var en upplevelse i sig. Planet var inte ens halvfullt och det var sån kakofoni att det inte gick att höra vad vare sig kaptenen eller flygvärdinnorna ville förmedla. Den egna tidningen delades ut och innehöll en artikelserie (endast bilder) med bikiniklädda flygvärdinnor. Det kändes så 70-taloch jag log för mig själv när jag tänkte på Birgitta Ohlssons (fp) uttalande om företagets sexistiska reklam, hon blev i sin tur kallad för ¨Boring Birgitta¨. http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=195090 


Mina väninnor Linda Freimane http://www.copenhagen2009.org/Conference/Int,-d-,_Advisory_Group/Linda_Freimane.aspx  och Yvonne Gerner http://www.yvonne.gerner.lv/en/myself/  mötte mig på flygplatsen och en catching-up-utfrågning satte igång. Linda är nybliven ordförande för ILGA-Europe http://www.ilga-europe.org/  och själv åkte jag ur styrelsen. Linda berättade om lobbyverksamheten som bedrevs för de olika kandidaterna under den årliga konferensen och vissa är väldigt duktiga på att föra fram sina kandidater. Det är alldeles omöjligt att bli vald om man inte är närvarande. Resorna för styrelsemedlemmarna bekostas av organisationen för ordinarie styrelsemedlemmar. Vi, reserver, får bekosta resan själva. Tyvärr var inte ordförande för HBT-s, Stockholm villig att skicka mig till Wien så vi förlorade möjligheten att få in en svensk i den styrelsen.


Som vanligt när jag hälsar på tjejerna blir jag rikligt bortskämd med deras värme och evenemangsprogram de gjort i ordning i förväg, fylld med överraskningar. En gång när jag var här med min dotter för att fira hennes 15 år med olika skönhetsbehandlingar såsom besök hos frisören, manikyristen, pedikyristen, solariet, massören, hudterapeuten m.m. hade de gjort i ordning ett schema åt oss och vi transporterades runt till de olika salongerna för att hinna med det tajta schemat.


Igår, fredagen den 12 december, var vi bjudna till svenska ambassaden för luciafirande. Luciatåget bestod av Sankta Eugenia Vokalensemble http://www.sanktaeugenia.se/vokensemble.pdf  och så vackert de sjöng! Kören är från Stockholm och leds av Ulf Samuelsson. På minglet fick jag även träffa megasopranen Inese Gulante ’Rösten från Riga’ http://www.hbf.lv/index.php?1&501&view=artist&artist_id=1 Tyvarr hade jag glömt kameran så det mötet blev inte dokumenterat. Hon bjöd oss till släppet av sin nya skiva den 17 december men då har ju jag redan åkt hem. Nåja, kanske tomten är snäll och vet att jag gärna önskar mig skivan i julklapp. Inese berättade att hon kommer till Sverige i vår och att hon återkommer till hösten 2009. Vi diskuterade naturligtvis den stora nyheten i operavärlden, Birgit Nilssons nyligen instiftade pris. Hon hade med sig en bok som hon fått där 100 av Lettlands kvinnor porträtteras. Boken innehåller svartvita vackra bilder av henne som nästan gör henne rättvisa. Det gör inte cdn med hennes röst i samma utsträckning. Jag hade förmånen att höra henne i domkyrkan här ikväll. Tänk att en sån mäktig röst får plats i en så liten kropp. Kyrkan var fullsatt och publiken var knäpptyst och jag trollbunden. Hennes Ave Maria är det vackraste jag någonsin hört. Domkyrkan är mäktig i sig, den har en fantastisk akustik och är den största kyrka jag nånsin varit inne i. Inese tog efteråt emot sina beundrare i entrén till kyrkan. Den här gången var kameran med och jag hoppas kunna publicera bilderna snart.


Vi lämnade ambassaden efter en stund och gick vidare till Mozaikas http://www2.mozaika.lv/?lang=2&mid2=1  julbasar. Där välkomnades vi av ett gäng nynazister som tagit sig in i lokalen. En av gästerna, en amerikansk journalist, presenterade sig för dem och ställde frågor om dem och deras verksamhet. Frågorna blev tydligen för mycket för dem för plötsligt lämnade de lokalen. Kanske hörde de också att vi hade polisen på tråden. Det är en fantastisk tid vi lever i när t.o.m. de lokala nynazisterna engagerar sig i hbt-frågor. Strax efter att nazisterna lämnat lokalen kom en ung kvinna in genom dörren. Hon tillfrågades om sina avsikter innan hon blev insläppt. Hon berättade att hon ville komma till julbasaren och när hon fick frågan om varfor hon ville komma till just denna basar sa stackaren skrämt att hon tyckte om tjejer. Vilken modig tjej, tänk att hon inte skrämdes iväg av den bryska utfrågningen.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM