TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Soc. forum

 

Lördagens socialistiska forum blev en succé och två seminarier, av dem jag hann besöka, toppade dagen. Forumet bjöd på över 70 seminarier, teterföreställningaar, filmvisningr m.m.

 

På det ena seminariet träffade jag Åsa Petersén som tjänstgjorde vilket gör det lite bekvämare för mig:

 

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/asapetersen/article3786218.ab

 

"I en annan sal diskuteras USA efter presidentvalet. Kan Obama leva upp till de höga förväntningarna?
Kommunikationsstrategen Lena Josefsson säger att vi måste låta oss smittas av den entusiasm som amerikanska demokrater, unga och svarta känner. Annars är det cynism som styr oss.
Religionsprofessorn Mattias Gardell konstaterar att Obama anspelade på "The new deal" och "The great society" i sitt segertal. Att välfärd är lönsamt och ligger i vårt gemensamma intresse är tongångar som inte hörts från Vita huset på länge.
"Mitt grundtips är att Obama svänger politiken mer än en ny socialdemokratisk regering i Sverige skulle göra", säger Sveriges förre FN-ambassadör Pierre Schori."

 

Jag kan tillägga att Josefsson påminde oss om att för 30 år sedan bestod det amerikanska folket till 89% av anglosaxer/ européer, siffran har sjunkit till 66% idag. Man förutspår att den "vita" beolkningen kommer tt vara i minoritet om tjugo år. Samhället har också svängt och blivit mer sexistiskt än rasistiskt.

 

Schori önskade att Obama inte nöjer sig med att stäng Guantanamo, utan också lämnar tillbaka det till kubanerna. Det skulle vara snyggt!

 

Gardell lovade att vara positiv och glad i alla fall en vecka.

 

Det andra seminariet handlade om mellanöstern- och darfurkonflikterna och där deltog Pierre Schori (igen) och Jan Eliasson. Eliasson talade bland annat om nödvändiga processer vid konfliktlösning och en önskan om vetofri kultur där samtliga parter tvingas att enas och att bakdörren med hot om veto stängs som smitväg.

 

FNs resolutioner 1325 0ch 1820 togs upp v publiken och Eliassons uppfattning är att resolutionerna inte tillämpas av fredsbevararna i någon större utsträckning. Nedslående.

 

Bild togs av de stiliga herrarna och publiceras när jag hittar kabeln...

 

1325 - Resolutionen syftar till att öka kvinnors deltagande i arbetet med att förebygga, hantera och lösa konflikter.

1820 - sexuellt våld i väpnade konflikter där våldtäkt klassas som krigsförbrytelse.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM