TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Sverige toppar inte längre jämställdhetslistan:

 

http://www.svd.se/naringsliv/jobbet/artikel_2032229.svd

 

"Gender Gap Index granskar World Economic Forum jämställdheten i olika länder. Undersökningen har gjorts sedan 2006 och Sverige har alltid legat på första plats som det mest jämställda landet i världen."

 

"Sverige ligger bra till på flera områden, på första plats när gäller antal kvinnor i parlamentet, läskunnighet och utbildning. På tredje plats när det gäller antal ministrar i regeringen och beräknad möjlig inkomst för kvinnor.
Lika lön för lika arbete är det sämre med: 35:e plats, och någon kvinnlig regeringschef har vi inte heller haft; 39 länder har varit bättre på detta än Sverige de senaste 50 åren."

 

"Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (fp) vill inte bli intervjuad, men säger i en skriftlig kommentar till SvD Näringsliv:
– Precis som förra året ligger de nordiska länderna tätt i toppen, med små variationer år till år. Mätningen konstaterar att Sveriges jämställdhetsarbete är stabilt jämfört med i fjol då Sverige låg etta."

 

Varför begeriper jag inte logiken i detta? veriges jämställhetsarbete är mer stabilt när vi åker nerpå listan än när vi toppar den??

 

Roligast är ändå kommentaren från Svenskyt Näringsliv:

 

"Svenskt Näringsliv vill inte kommentera undersökningen.
Vi har för närvarande ingen hos oss som håller i jämställdhetsfrågor, vi ska få det, men har ingen just nu. Därför ber vi att få passa, säger Lars Jilmstad, presschef på Svenskt Näringsliv."

 

Humor! Det var det roligast jag hört på länge. Jag kan meddela Svenskt Näringsliv att mina kunskaper finns tillgängliga , Stockholmspolisen har nämligen inget behov av "det där som" jag "håller på med jämställdhet och sånt..". Det är också humor. Det finns uppenbarligen många organisationer som har skriande behov av gender advisors eller divercity advisers utan att de ens är medvetna om det. Synd, för det skadar organiationens anseende och man missar möjligheten till ökad kreativitet och ekonomisk framgång.


 Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM