TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Sååååå ruttet att utsätta redan utsatta människor för något dylikt!

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3757341.ab

 

"En anställd vid Lidl-butiken i Solna tröttnade på att hemlösa nattetid rotade efter ratad mat i butikens containrar.
Åtgärden var drastisk – den anställde hällde giftigt rengöringsmedel över resterna."2008-11-13, 05:01  Permalink
Andra bloggar om:  


Du har förstås rätt Irneli, det är över hövan ruttet och cyniskt av Lidl att förgifta matrester för att hungriga hemlösa inte ska komma över dem.
Men det är också ruttet att det i det rika riket Sverige finns folk som känner att de måste leta efter mat i soptunnorna för att stilla hungern.


Irmeli Krans: Ja det är verkligen bedrövligt! Det är också tråkigt att medmänniskor fullt medvetet försöker förgifta de fattiga desperata människor som letar efter mat till sig själva och sina barn.
:(
Att en anställd på eget bevåg hällde rengöringsmedel på matresterna är illa nog. Du behöver inte anklaga den anställde för att medvetet försökt förgifta människor. Av artikeln durefererar till framgår klart och tydligt att så ej var fallet; man sätter inte upp en varningsskylt ifall man vill att folk skall äta av resterna.


Irmeli Krans: Varför hälla gift över maten överhuvudtaget? Han var irriterad på dem som sökte mat, tyckte att de skräpade ner. Varningsskylt, på vilket/ vilka språk? Och kan den papperslösa kvinnans femårige son läsa, oavsett språk? Med berått mod hällde han rengöringsmedel över maten, det var inget misstag.
Brottet som den anställde misstänkt ha gjort sig skyldig till är framkallande av fara för annan, vilket är en helt annan sak än att FULLT MEDVETET försöker förgifta någon. Det sitnämnda hade rubricerats som försök till mord eller försök till grov misshandel.

Du har enligt egen utsago 20 års polisarbete i ryggen. Ändå gör du ingen distinktion mellan dessa olika rubriceringar. Hur är detta möjligt.
Irmeli Krans: Du har säkert svaret på det. Mig veterligen har jag inte brottsrubricerat händelsen överhuvudtaget. Jag har synliggjort handlingen och påstår, baserat på flera mediauppgifter och Lidl, att vederbörande inte "råkade spilla" rengöringsmedel över maten. Är handlingen då medveten eller inte? Att grotta i adekvat kausalitet, uppsåt, eventuellt uppsåt eller oaktsamhet behöver jag inte eftersom jag inte är polis. Jag jobbar som det. vilket jag inte gör nu. Därmed kan jagt förkasta handlingen och tycka att det var ruttet gjort.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM