TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

 

 

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=850615

 

"En läkarstudent i Lund, dömd för våldtäkt mot barn, får fortsätta sina studier vid Lunds Universitet. Universitetet ville stänga av honom, men Högskolans avskiljandenämnd tycker annorlunda.

 

-Den här typen av brott, den innebär ingen påtaglig risk för att det här ska kunna upprepas, säger Thomas Johansson, ordförande i nämnden till P3 Nyheter. "

Man kan fråga sig vad Thomas Johansson grundar sitt påstående på. Att gärningsmän som fällts för våldtäkt på barn inte hör till gruppen s.k. återfallsförbrytare är för mig en nyhet.

 

Beslutet är, om inte felaktigt, i alla fall stötande ur allmän synpunkt. Hejsan Irmeli.

Stötande minst sagt, en sådan här person borde definitivt inte få vara kvar på någon utbildning. Han ska ju ha vård eller sitta i fängelse tills dess att man anser att han har sonat sitt straff.

Mvh
Robert


Irmeli Krans: Hej Robert, jag tgror vederbörande har sonat sitt brott som han blev tilldömd och nu går i någon form av behandling.

Jag har svårt att ta till mig av argumenten som man hänvisade till i Studio Ett på P1. Jag personligen har samma betänkligheter som läkare som medverkade i debatten.

Kan det vara så att vi nästan är överns om nåt? ;)
Hejsan Irmeli.

Jag är väldigt säker på att vi är överens i många frågor.

Mvh
Robert
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM