TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

SL låter ”Bevara äktenskapet” bedriva diskriminerande kampanj i tunnelbanan, finansierad av oss skattebetalare.


Bevara äktenskapet utropet med utrikesministerhustrun Anna Maria Corazza Bildt och kungsankungen Paolo Roberto”kräver att begreppet äktenskap reserveras för relationen mellan en man och en kvinna och att varje förslag att kalla könsneutrala relationer för äktenskap avvisas av Sveriges riksdag och regering”.


I uppropet påstås att "äktenskapet skyddar troheten och hävdas att gayaktivister i lönndom medvetet vill ödelägga troheten som norm till förmån för full promiskuitet". Att detta utrop med ovanstående homofobiska absurda argument är på fullt allvar är i sig skrattretande. Men det är mindre skrattretande att SL låter inskränkta kärnfamiljsfundamentalister bedriva kampanj i en miljö där troligtvis en minoritet tillhör den norm som de anser ska vara rådande.


”Många känner sig kränkta och ledsna” berättar Sören Juvas, förbundsordföranden för RFSL, för Expressen.”Detta är en klart homofobisk kampanj. Jag har ingen lust att sätta mig i tunnelbanan och få det kastat i ansiktet att jag ska särbehandlas bara för att jag råkar ha en man”, fortsätter Sören Juvas.


Likt Sören Juvas har inte heller jag lust att sätta mig i tunnelbanan och få det kastas i ansiktet att jag ska särbehandlas för att jag INTE råkar ha en man.
Kampanjen nöjer sig nämligen inte med att vara homofobisk, den utesluter alla som väljer att inte leva enligt kärnfamiljsnormen. I utropet hävdas det att var för sig är mannen och kvinnan ofullkomliga men i äktenskapet bildar de en enhet. Utifrån detta resonemang kan vi alltså dra slutsatsen att alla som lever som sambor, ensamstående eller med någon av samma kön, till skillnad från äkta (heterosexuella) makar, är ofullkomliga och därmed har ett mindre värde.


Och det är väl knappast en slump att utrikesministerns fru Anna Maria Corazza Bildt bedriver kampanjen med sina vänner i utropet samtidigt som moderaterna har partistämma där frågan om könsneutralt äktenskap ska tas upp. Och utrikesminister Carl Bildt fortsätter att tiga. För frågan har inget med utrikespolitik att göra. Nej, de homosexuellas rättigheter har helt försvunnit ur regeringsförklaringen och mig veterligen har Carl Bildt inte lyft ett finger för att motverka homofobin vare sig inrikes- eller utrikespolitiskt.I rubriken står det att kampanjen betalas av skattemedel. Hur har du fått reda på det?


Irmeli Krans: Kanske var jag otydlig men jag menar att skattebetalarna bidrar till tunnelbanan som är ett offentligt rum som upplåter sin plats till kampanjen. Alltså används våra pengar till kampanjen även om det uppfattas som indirekt.
Var har du fått höra att reklamkampanjen finansieras av oss skattebetalare? Efter vad jag läste på en annan sida så är det en kristen organisation som betalar för det hela? Källa önskas. Mvh Daniel
Nja, om man läser noga ser man att "betalad av oss skattebetalare" syftar på "tunnelbanan".
det är ju inte diskriminering när en åsikt eller värdering i samhället formasIrmeli Krans: Den är diskriminerande i och med att den särbehandlar en folkgrupp. En viss grupp, dvs homosexuella, tillskrivs inte samma värde som heterosexuella.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM