TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

http://wwwc.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,70578455_3033_p_2,00.html

 

 

"Pridefestivalen ser ut att få mindre pengar
Stockholm Pride tycks inte få de extra pengar av Stockholms stad som de begärt för sommarens Pridefestival.
I förslaget till kommunstyrelsen hänvisar finansborgarrådet, moderaten Kristina Axén Olin, till att det stöd som staden redan betalat ut är det som ska gälla för året. Det rapporterar Radio Stockholm.


Pridefestivalen sökte i somras mer pengar för att kunna genomföra Pridefestivalen. Eftersom arrangemanget vuxit så hade också kostnaderna för säkerhet och avspärrningar kring paraden ökat, liksom kostnaderna för mark och tälthyra och städning, hävdade arrangörerna.
Den 7 november diskuteras pengarna till Pridefestivalen i kommunstyrelsen i Stockholm
."
Sveriges Nyheter
Publicerad: 2007-10-21

 

 

Prideorganisationen består av frivilligarbetare som lägger ner mycket tid på sitt engagemang. Nästa år är det dags för Europride vilket kommer att locka fler deltagare än någonsin, från hela världen. I somras lockade paraden 450 000 åskådare, 50 000 paraddeltagare och 15 000 besökare i parken under veckan. Festivalen är också mycket välbevakad av media vilket vittnar om ett folkligt intresse. Det stora intresset för Pridefestivalen genererar i nya inkomster till staden genom det publika intresset.

 

Stockholm stads bidrag till Pridefestivaeln är mindre än en fjärdedel av bidraget till jazzfestivalen. Staden bidrar gärna till idrottsliga evenemang och ikväll (för vilken gång i ordningen?)kunde vi se på nyheterna hur s.k. "vanliga" män sluter sig till grupper och slåss i samband med matcher. Vad kostar inte denna typ av våld och skadegörelse samhället och staden? Hur många matcher spelas per år?

 

Pridefestivalen är en fredlig festival! HBT-personer med anhöriga och vänner kan har roligt en hel vecka utan att vare sig slå sönder stan eller gruppera sig och slå andra människor på käften. Istället sprider festivalen kärlek och glädje. Vad är väl inte denna reklam värd för Stockholms stad? Värdet kan knappast räknas i kronor.Jag tror inte alls att det mediala intresset handlar om ett folkligt intresse. Det handlar om att varje del i media vill vara PK. Jag känner en massa människor och kan inte komma på nån som har nån särskild uppfattning eller ens intresse av Pride. Och vi delar inte alls politisk åsikt eller annat utan det är väldigt spritt.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM