TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Till dig Johan Persson.

 

Ja, du fick rätt, jag tog bort ditt inlägg. Anledning till detta är:

- du insinuerar att utlänningar är de som begår våldsbrott mot kvinnor i Sverige. Detta är fel, det är ganska ovanligt att utlänningar begår brott i Sverige, den stora majoriteten är faktiskt svenska medborgare.

 

- du uttrycker missaktning mot vissa grupper i vårt samhälle vilket ev. skulle kunna bedömas som hets mot folkgrupp. Som ansvarig för min blogg kan jag ställas till ansvar. Dessutom vill jag inte ge utrymme för sådan hatpropaganda som vädjar till människors primitiva känslor. Det är synd att du själv fallit offer för den.

 

För övrigt kan jag upplysa dig och alla andra om att i partitoppen av det s.k. demokratiska parti som sprider denna propaganda är flertal dömda för just våld motkvinnor! Försök inte tillskriva andra grupper i samhället för den typen av övergrepp!!Hej Irmeli!

Angående din kommentar hos mig om debatten.

Det är ett medvetet retoriskt val som jag har gjort genom att säga Mona istället för Sahlin eller Mona Sahlin.

Det är så att om man använder sig av förnamnet får det en varmare klang och innebörd än om man använder efternamnet.

Inom militären är efternamn något som används hela tiden från befälens sida. Det är ett sätt att skapa distans och avpersonifiera den det handlar om.

Men vad gör de värnpliktiga? Jo, till en början används efternamnen men allt eftersom så går man över till att använda förnamn. Det gör man med vänner som man känner och vill ha som vänner.

Det vill jag göra med Mona. Jag vill att den som läser ska känna att Mona är en person, med eget tyckande och ligger läsaren varmt om hjärtat. Mona är en av oss, en vän.

Eftrnamnet blir då på våra politiska motståndare för att visa att de står inte nära vanligt folk och skapa en distans.

Sen kan man säga Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt för att visa på en viss distans men ibland är det bra med sådana här retoriska knep.

Hoppas det gick fram hur jag menade. Jag är fullt medveten om att tänka utifrån ett jämställt perspektiv men i detta fall valde jag en annan vinkling inom retoriken för att få läsaren att känna att Mona Sahlin står dem närmare.

Röda partihälsningar

Roger
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM