TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Den svenska psykvården öveger de deprimerade. Jag har en person i min närhet som behandlats illa, eller inte alls, vid akuta situationer där personen övervägt ta sitt liv. Trots detta får personen vänta i nio veckor innan hon tas emot av öppenvården dit hon hänvisats. Detta trots att vi besökt psykmottagningen akut, trots att vi ringt och tiggt om hjälp, trots att hon uttalat suicidala tankar och trots att två läkare skrivit remiss. Under denna långa väntan går vi familjemedlemmar och vänner och bevakar henne, håller om henne når hon gråter, försöker lindra hennes ångest, lyssnar på hennes förtvivlan och finns där så mycket vi kan. Geografiska avstånd och egna arbeten lägger hinder i vägen men vem ska ta ansvaret när sjukvården uppenbarligen inte gör det? Vem ska den som inte har samma sociala nätverk som min anhöriga vända sig till?

 

Vad kostar det inte samhället när dessa akuta sjukdomar blir kroniska tillstånd? Vad kostar det inte samhället att förlora dessa människor, deras kapacitet och deras kreativitet?

 

JAn Stenmark har sagt: "En del är för dumma för att ha ångest. Det är smart."

 

Har vi råd att förlora de mindre dumma och osmarta?

 

Läs Calle Schulmans ledare i Expressen. Han blev rekommenderad att ta en kopp te för att lindra sin ångest och motverka sin depression.

 

http://www.expressen.se/debatt/1.867042/jag-tankte-ta-mitt-liv  Instämmer helt. Psykiska åkommor och sjukdomar lever på undantag i svensk sjukvård.


Irmeli Krans: Bryter man benet får man omedelbar behandling. Men inte när det är fara för en persons liv :(
Med personlig erfarenhet i ämnet får jag konstatera att jag hade tur som hade lite pengar sparade för att få den hjälp jag behövde och hade människor runt omkring mig som visste vart hjälp fanns.

Men det ska inte vara så att man måste ha pengar på banken för att få rätt hjälp. Jag hade nog hoppats att den bufferten jag sparat kunnat hjälpa till med att få råd med cyklar till barnen, eller om det skulle hända bilen något tex.

Trots allt var de väl värt den investeringen i mig själv, för om jag tagit livet av mig hade jag inte behövt bil och barnen hade nog saknat en mamma mer än nya cyklar.
Men den som inte har sparpengar, eller människor som vet vart rätt hjälp finns är idags läget otroligt ensamma.Irmeli Krans: Det är orimligt att behöva vänta så länge på hjälp. Hur ska man kunna sjukskrivas utan att träffa läkare?

Väldigt många i vårt samhälle har vare sig pengar eller nätverk för att kunna lösa problemen utan samhällets hjälp.

Vilken tur du hade både och, annars hade inte vi fått kontakt :). Tack för att berättar. Kram
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM