TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag läser att Nationaldemokraterna i Uppsala vill starta ett etniskt dagis.

 

 – På vanliga dagis har man barn från alla kulturer och det tycker vi är fel. Det går emot allting man gjort tidigare i historien, det naturliga är att uppfostra barn i en nationell anda, säger Vávra Suk till aftonbladet.se.

 

Jag blir så nyfiken på namnet hos talespersonen som talar om ”nationell anda”, för jag antar hon talar om s.k. svensk anda. I artikeln finns förklaring på namnets ursprung och jag kan inte låta bli att förundras över hur man argumenterar motstridigt för att få tillhöra den exklusiva gruppen ”vi” gentemot ”dem”. Det finns med andra ord alltid undantag från reglerna för det egna partiets alibin.

 

Artikeln i Aftonbladet finns att läsa i sin helhet på http://aftonbladet.se/vss/uppsala/story/0,2789,1057308,00.html2007-04-30, 12:45  Permalink
Andra bloggar om:  


Hon är en han om man kikar på deras webbplats. Om man ids läsa på lite (känn din fiende) så menar de på att man skall klassas som etnisk svensk om man är uppväxt i Sverige med svenska värderingar och det kan man göra om man kommer från den nordeuropeiska folkslagen. Det lustiga är att just Tjeckien räknas in till Nordeuropa så de justerar sina gränser lite som det passar. Sen kan man ju undra vad då är svensk kultur. För tittar man på hur sverige ser ut idag så har vi tagit ganska mycket influenser från andra länder både genom att ta lärdom av hur andra gör men också genom att införliva nysvenskars tankar och idéer i det svenska samhället (bli mångkulturellt) så vad är då sveskt nu för tiden? Hur långt tillbaka skall man blicka för att hitta vilka som är uppväxta med svensk kultur?

Förhoppningvis har väl de som bestämmer på Skolverket något bakom pannbenet och stoppar det innan det ens rotat sig som tanke hos invånarna i Uppsala.
Irmeli Krans: Tillbaka till det gamla bondesamhället utan influenser från omvärlden med stängda gränser är kanske parollen. Men då hade inte ens tjeckerna hittat in eller velat hitta in. Vem vill leva i ett samhälle utan utveckling?
Blir alltid lika irriterad av att läsa de trångsyntas idéer... Man förundras över dumhet och motsägelsefulla resonemang. Det känns som att de anpassar och skriver om historien så att den ska passa deras syften. Det är ju endast i begränsade tidsepoker som nationer/kulturer varit isolerade och inte tagit intryck utifrån. Och i detta fallet blir Tjeckien ett land med samma kultur som Sverige. Västerlänsk kultur dessutom säger ND politikern. Tjeckien hörde till östblocket och har en ortodox kultur. När dem har fel i sak blir allt annat fel också antar jag.


Irmeli Krans: Många fel blir det. Men man tror det märks mindre när man skickar ut hantlangarna för att utföra uppdragen.
O visst är det märkligt att man strävar efter att isolera sig från civilisation och utveckling. De har nog inte riktigt insett hur tråkig en sådan värld kan bli...
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM