TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Sveriedemokraten Thord Lindblom bekräftar i en debattartikel i Aftonbladet idag  http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,1054552,00.html att de till stora delar bedriver samma politik som Folkpartiet. Han välkomnar Jan Björklund som ledare för partiet och ser fram emot ett gott samarbete.

 

”Med Björklund som ledare för folkpartiet är det möjligt att vi kan finna en plattform för samarbete, baserad på den samsyn som tycks finnas i frågor som kring brottslighet, en havererad invandrings- och integrationspolitik samt en kunskapsinriktad skola som värdesätter ordning och uppförande.”

 

Det säger en hel del om Björklunds framtoning. Han liksom sverigedemokraterna driver en politik med enkla kortsiktiga lösningar på samhällsproblem. Sverigedemokraterna driver en politik där de s.k. ”invandrarna” anses vara roten till allt ont i Sverige. Med Folkpartiets krav på språktest och annat nonsens framstår partierna som förvillande lika.

 

Med Björklund som partiledare för Folkpartiet gynnas inte endast sverigedemokraterna. Förhoppningsvis finns det en och annan folkpartist kvar med sans och förnuft som inte delar de främlingsfientliga värderingarna och krav på kadaverdisciplin som nu är varumärket för Folkpartiet. Välkomna till socialdemokraterna för att driva en ”snäll” politik, à la Westerberg, i sann demokratisk anda där människor behandlas enligt likavärdesprincipen.

 2007-04-26, 14:02  Permalink
Andra bloggar om:  


Irmeli skrev: "...de främlingsfientliga värderingarna och krav på kadaverdisciplin som nu är varumärket för Folkpartiet."

Om man upprepar en överdrift tillräckligt länge så blir den nästan sann, eller hur...
Men tror du på det där själv? Ge gärna exempel på sådana "främlingsfientliga värderingar" och "krav på kadaverdisciplin".


Irmeli Krans: Språktestet nämns redan o krav på disciplin i skolan i olika former är redasn allmänt känt.
Ska man vara elak så ska man vara det det ordentligt!!!

Död åt socialiberalismen och leve socialismen.

Du är sk.tbra på det här och kommer att belönas!

Irmeli for President!


Irmeli Krans: Elak??
Irmeli. Och er "integrationspolitik" har alltså lyckats? Det är inte vad din partikamrat och rikdagsledamoten Luciano Astudillos skriver på sin utmärkta blogg.


Irmeli Krans: Vad menar du med integration?
Förslaget om språktest kan diskuteras, men det är bara fånigt att påstå att det är "främlingsfientligt".

Och bättre ordning i skolan vill alla ha. Att kalla detta för "kadaverdisciplin" leder heller ingen vart. Kom med argument istället.


Irmeli Krans: Disciplin på vilket sätt? Auktoritära vuxna är lösningen enligt Björklund. vad nu det är....?
Irmeli. Med integration menas att invandrare lär sig svenska språket, svenska lagen och får jobb. Har det lyckats?


Irmeli Krans: Okej, det menar du är integration. Språket och svenska lagarna ser jag inte som något problem. Däremot håller jag med om att de är utestängda från den svenska arbetsmarknaden pga att de har fel namn eller för att svenska arbetsgivare inte tål att man bryter på det svenska språket. Diskriminering kallas det!
Thord Lindblom hade två huvudsakliga skäl till sin debattartikel i Expressen.

1.
Sverigedemokraterna vill misskreditera Jan Björklund och därigenom få till stånd en intern maktkamp om partiets ordförandeskap. Sverigedemokraterna skulle jubla av glädje om Birgitta Ohlsson blev partiordförande i Folkpartiet, precis som man gjorde då Socialdemokraterna valde Mona Sahlin till partiordförande.

2.
Sverigedemokraterna vill propagera för partiets politik i Expressen. Därtill vill Sverigedemokraterna mildra partiets framtoning och legitimera partiets politik via aktuell liknelse mellan Sd och Fp.


Irmeli Krans: Naturligtvis vill man ge den egna främlings-fientliga politiken legitimitet. Är det en slump att man jämför sig med just Folkpartiet och framhäver Björklund?
Det som man helt missar från sd sida är att ett parti är inte en partiledare. Om Björklund skulle bli ledare för fp så ändrar inte det något alls när detgäller samarbete. Många företrädare för fp ute i landet vill inte samarbeta med sd. Fp är inte något "främlingsfientligt" parti. Helt tvärtom. Det finns förslag som man kan betrakta som främlingsfientliga om man vill, men det kan man ju med nästan allt.

Du skriver ju också att vi som inte vill bedriva en kadaverdiciplin skall komma till S. Jo vi vill ju gärna bedriva en social kollektivistisk politik där man väljer att se den stora massan istället för individen.


Irmeli Krans: Problemet är just att förslagen uppfattas som främlingsfientliga. Hur kommer det sig att många med mig tycker det blåser främlingsfientliga vindar med konservativa värderingar över Folkpartiet just nu om det egentligen inte är vad partiet står för?
Irmeli. Så allt funkar utom jobben - och bristen på dem för de över 40 000 flyktingar och anhöriga till flyktingar som kommer till Sverige varje år, beror på svenska arbetsgivares rasism?

Ja, men då så. Då kan du nog lägga ned nu. För om inte 40 års socialdemokratisk indoktrinering i mångkultur-tänkande via media, kulturbidrag och skolor har fungerat, så fungerar nog inte din modell.

För att hämma den dubbelt så stora brottsligheten bland invandrare (BRÅ), könsförtrycket, den religiösa sekterismen, de arrangerade studieriktingarna och äktenskapen för ungdomar och barnagan (FN) - så bör du nog ta en annan väg än att bara klaga på rasistiska svenskar. De verkar ju inte ha tagit intryck av ditt gnäll hittills, eller hur? Jisses. Vem är du, egentligen? Pinocchio?


Irmeli Krans: Invandring i Europa som sker i så stor utsträckning är inget land van att handskas med, det är en ganska ny företeelse. Att hitta hundraprocentiga lösningar på nya företeelser är en utopi som jag inte tror något parti hade klarat av för vi har alla en föreställning om de sk invandrarna.
Att insinuera att invandrare står för fler brott pga sin etnicitet talar om en enfald större än Pinocchios.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM