TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Inför debatten mellan Mona Sahlin och Jimmy Åkesson var jag inte det minsta orolig. Hon är fullblodsproffs, ingen kan göra det jobbet bättre än hon. Jag såg och hörde henne lura Fredrik Reinfeldt att försäga sig i deras första debatt efter att hon tillträtt som partiordförande. Då visade det sig att den utlovade tusenlappen till alla som jobbar var beräknad på TVÅ personer. Låt mig gissa att han menade två personer som lever tillsammans i ett förhållande enligt kärnfamiljsmodell. Därmed är alla andra som inte tillhör den kategorin borträknade, synd det inte framgick under valrörelsen!

 

Under debatten med Åkesson var Sahlin mycket saklig och det framgick tydligt att Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti. Alla partipolitiska frågor har sin utgångspunkt i invandringen. En ytterst förenklad och populistisk propaganda.

Att göra kopplingen mellan ett invandrartätt område och kriminalitet är typisk högerextremistisk propaganda. Sahlin i sin tur problematiserar och tänker många steg ytterligare. Ett invandrartätt bostadsområde med problem är i allra högsta grad kopplad till fattigdom, sociala problem och arbetslöshet.

 

En briljant uppvisning av en ytterst kompetent och tänkande politiker. Jag ser med tillförsikt på framtiden.2007-04-20, 00:55  Permalink
Andra bloggar om:  


Håller med dig Mona tog hem debatten!


Irmeli Krans: Tack vad skönt. Ibland undrar jag om jag och journalister på svensk tv, radio och tidningar verkligan såg och hörde samma debatt??
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM