TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

”Vart tog regnbågsflaggan i polishuset vägen?”  frågar Erik Pelling genom att publicera en artikel från Uppsala Nya Tidning på s-info. Jag har tyvärr inget svar på det men minns att i samband med att flaggan hängdes upp var det ett inslag om det på kvällsnyheterna på TV. Reportern knallade in på polisstationen i Uppsala och frågade om vad flaggan stod för och varför man hängt upp den. Personalen i receptionen såg helt frågande ut och kunde inte svara på någon av frågorna.  

 

Varför hängde man upp flaggan? Var det för att visa att här har vi kompetent personal som kan bemöta just dig som är hbt-person på ett professionellt sätt eller var syftet annat? Om syftet var det förstnämnda uppfyllde uppenbarligen inte personalen som arbetade den dagen kraven på hbt-kompetens och då fyller ju inte flaggan sitt syfte.

 

Enligt artikeln säger länspolismästare Erik Steen att polisen ska skydda alla utsatta grupper och inte ta ställning för särskilda grupper. Erik Steen är en mycket smart person och borde förstå att det inte handlar om att ta ställning det handlar om att visa att här är du som hbt-person välkommen. Hbt-personer är av tradition skeptiska till polisen och dess bemötande. Det finns dokumenterat fog för den skepticismen om man ser tillbaka historiskt och tar del av studier även från modern tid som visar poliser som förövare gentemot denna redan utsatta grupp. Polisen behöver anstränga sig för att tvätta bort den stämpeln och en billig investering är utbildning till sin personal. Därefter kan man sätta upp en symbol som visar att man både har kompetensen och viljan att bemöta hbt-personer med den respekt som de förtjänar.

 

Ett förslag på utbildningslitteratur är bl.a. boken ”Krock eller möte – om professionellt bemötande och heteronormen”, boken finns att beställa på www.frittfram.se till endast fraktkostnad.2007-04-19, 18:18  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM