TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag, onsdag, besöktes Polishögskolan av förre utrikesministern Jan Eliasson. Eliasson var inbjuden av Forum för konflikthantering och Polishögskolan för att tala om medling.

 

Han talade om medling ur tre aspekter:

- Vem medlar?

- När medlar man?

- Hur medlar man?

 

Han illustrerade på ett fängslande sätt med egna exempel från många års erfarenhet av medling och förhandlingar i konfliktområden. Han betonade vikten av "timing" för att skona enorma antal av människoliv. Han talade också om vikten av kulturförståelse för att nå förtroende, sympati och tillit och påminde oss om vilket viktigt verktyg språket är, betydelsen av ordet. Han avrundade sitt anförande med nyckelorden passion och medkänsla för lyckat resultat och avslutade med citatet:

 

 "It´s not the hands you shake, it´s the hearts you touch". 

 

Jan Eliasson

Socialdemokratisk politiker och diplomat Jan Eliasson. Fotograf Irmeli Krans.

 

Tack Jan för ett inspirerande anförande på Polishögskolan idag, jag lärde mig mycket. Och tack för den varma goa kramen./ Irmeli 2007-04-18, 21:35  Permalink
Andra bloggar om:  


Visst är det härligt med folk som inspirerar oss till att engagemang och handling? Detta gäller inte bara människor som Jan Eliasson utan även människor i vår omgivning. Tack för att du inspirerar mig och engagerar mig! Kram


Irmeli Krans: Naturligtvis gäller det oss alla, men just igår var Eliasson i min omgivning och det var ett kort o mysigt möte. Ikväll träffas vi och det blir ett längre men inte mindre mysigt möte.. Tack själv honey. kram
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM