TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

De senaste två gångerna jag skrivit inlägg i dagboken har jag fått en fråga om jag ville ha den publicerad på intressant.se. Jag gick in på sidan för att se vad det var för sida och blev mycket illa berörd av att en bloggare hade feta rubriker där han kallade en känd bortgången skådespelares familj för idioter. Idioter för att de sörjer sin dotter och känner sig svikna av en tv-kanal som så snart efter hennes bortgång, trots löfte om det motsatta, väljer att sända hennes filmer.

 

Jag vet vad jag kommer svara på pop-up-frågan i fortsättningen. Aldrig att jag på något sätt vill bidra till en bloggs fortlevnad som kränker en sörjande familj på detta vis. Jag önskar fler kunde bojkotta den sidan.

 

Jag hade förmånen att få träffa denna skådespelerska och hon berörde mig djupt, ett möte jag aldrig glömmer. Att hennes närmaste anhöriga angrips på det här osmakliga sättet känns som en kränkning också å hennes vägnar och det gör mig ledsen. 2007-04-18, 01:54  Permalink
Andra bloggar om:  


Hej!

Det finns många som skriver vad som helst. De har ingen känsla för att människor kan bli sårade, eller bli nedtryckta. De lever i sitt eget jag och ser inte andra. Mycket likt nyliberalarnas sätt att vara faktiskt...

Bloggvärlden har många positiva sidor, men att kränka andra när man gömmer sig bakom en anonym mask är inte bara svagt, det är ynkligt.
Bloggandet kunde bli mer kraftfullt som ett demokratiskt verktyg om fler slängde masken och att vi tillsammans kunde ta vara på de många bra saker som kommer fram i inlägg och debatter.

Samtidigt kunde man vid en större offentlighet få bort människor som kränker andra, likt du nu har upplevt.
Vi får väl hoppas att webmastern tar sitt ansvar på den aktuella siten och tar bort inlägg, samt spärrar IP-adress.

Bra att du reagerar!


Irmeli Krans: Hej Mikael, jag tror det som berörde mig mest illa var kommentarerna på det inlägget. Människor som hejade på istället för att ta avstånd. Beklämmande.Tack för ditt inlägg.
Intressant.se är väl ingen blogg, utan en bloggportal som länkar till massvis av bloggar om allt möjligt. Där finns säkert en hel del som går över gränsen, men i så fall är det ju bara att anmäla vederbörande blogg. Eller ännu hellre, anmäl den bloggtjänst som den ligger på. Det är ingen konst att hitta bloggar som går över gränsen, vare sig av högerextremister, vänsterextremister eller allmänna stollar. Precis som artikelkommentarerna på kvällstidningarnas hemsidor, framförallt på Expressen.se
Irmeli Krans: Bloggportal naturligtvis, men bojkottar då den bloggportalen...
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM