TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

12% av de kommunalbolagens VDs är kvinnor, 88% är män. Det är skrämmande siffror med tanke på att vi alla arbetar hårt för ett jämställt samhälle. Hur kan vi som politiker tillåta ett beteende i egna bolag som vi vill motverka i offentliga? Jag blev dock inte så förvånad när jag hörde nyheten på SVT.


Känns lite som om vi skall städa framför egen dörr innan vi ställer krav på andra! Jag blev lite förbannad, irriterad men egentligen inte så förvånad över detta faktum. Det är ju inte helt ovanligt att politiker står på barrikaderna och skriker innan vi har alla fakta på bordet, det har hänt tidigare och kommer hända igen.


Det kommer aldrig bli helt jämställt mellan kvinnor och män, men vi måste se till att gapet blir så litet som möjligt.


Johan LundbergJag vet inte hur mycket du ägnat tankarna jämlikheten men det kan vara värt att betänka att välståndet och den tekniska utvecklingen i Sverige tillfört mycket utrymme för den förståelse vi har för varandra mellan kvinnor och män idag. De framgångar vi fram till idag har nått med jämlikheten.

Män i flertalet är de som utvecklat tekniken, kommunikationen vi idag lever med har kanske gynnat jämlikheten mer än vad vi tror tycker och talar om.

Men vid mål är vi inte nej. Enligt hierarkins lagar så når utvecklingen ledningen med stor fördröjning efter alla andra arbetstagare politiker och invånare i företag regering och land.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM