TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Maud Olofsson, Maud Olofsson hur kan allt bli så fel? Allt som maud har tagit i under hösten har blivit helt fel. SAAB där hon inte har velat gör något alls, utan det är GMs ansvar, och i princip är det GM som har ansvaret men Regeringen måste ta ansvar för orten, regionen och landet. Sen kan man prata fram och tillbaka om vi skall producera bilar eller inte.

 

Men varför presenterar man inte en åtgärdsplan för Trollhättan om GM lägger ner SAAB? Vad skall vi göra där då?

 

Maud Olofsson håller en hel regions framtid i sina händer nu. Regeringen måste visa stöd för hur och vad som skall göras i Trollhättan! Detta är även något som Mona Sahlin måste göra.

 

Vi kan inte fortsätta säga att staten skall äga fabriker, för det skall vi inte. Men vad skall vi göra med Trollhättan och all den kompetence som finns där? Vi kan göra massor!

 

Johan LundbergFörklara varför Maud nu eller tidigare skall tala om vad folk i Trollhättan skall göra i en situation som inte har inträffat och som ingen vet hur den kommer att se ut.

Anser du att det är otillräckliga förberedelser att ha

A-kassan
AF
Utbildningsmöjligheter för arbetslösa
etc
alltså den normala verktygslådan för sådana här situationer.

Anser du att regeringen skall göra något speciellt för Trollhättan, som inte kommer andra orter eller regioner till del som kanske proportionellt drabbats värre än Trollhättan och VG-Region.

Anser du att Trollhättan som kommun och som samhälle är på något sätt sämre förberedda och sämre utrustade för den svåra situation som med säkerhet kommer.

Menar du att hela ansvaret ligger hos Maud?
Tur att inte alla sossar skriker på staten så fort regionen ställs inför utmaningar;

"– Jag tror på vårt förhållningssätt, säger Ilija Batljan. Vi har aldrig skrikit att staten måste hjälpa oss. Vi har bara sagt att det här måste vi fixa själva och då ställde alla upp."

http://www.aftonbladet.se/ledare/svenskpolitik/article5532077.ab

Läs texten och lär av hur Nynäshamn tacklade problemen när vart femte arbetstillfälle försvann pga Ericsson och Försvarets nedläggningar 2005.
Staten, regeringen och ansvarig minister i detta fall Maud Olofsson bör ta fram en "action plan" för Trollhättan. När den största arbetsgivaren försvinner från orten så räcker det inte med A-kassa. Det gäller att vända situationen och få folk i arbete så fort som det bara går.

Se på alla de försvarsnerläggningar som (s) regeringen gjorde då var man snabb med att ettablera myndigheter och en rad andra återgärder vilket bidragit med ny arbeten, nya företag och framför allt en framtidstro.

Detta behöver Trollhättan med. Det kommer bli mycket dyrt om vi inte gör det.
Men ska man flytta myndigheter enbart som en arbetsmarknadspolitisk åtgärd? Vad händer med de duktiga medarbetare som inte vill flytta med, då blir ju de arbetslösa istället plus att verksamheten stannar upp då nya ska anställas och tränas upp? Eller ska vi starta nya myndigheter varje gång ett större företag lägger ner? Nej, det bästa är att förbättra klimatet för småföretagare och göra det enkelt och billigt att nyanställa. Nynäshamn är ett utmärkt exempel på hur man klarar sig ur en kris med hjälp av småföretagen, istället för att flytta någon myndighet dit.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM