TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Storbritanniens nya premiärminister är på Camp David och för samtal med sin amerikanska president kollega. Samtalen kretsar mycket kring säkerhetssituationen i världen där Iran dominerar. De båda gjorde ett utspel inför media under gårdagen och menade att hårdare sanktioner skall få Iran att avbryta sin satsning på kärnkraft.


Jag tror att en linje med hårdare sanktioner inte kommer medföra att Iran avbryter sin nukleära satsning. Hårdare sanktioner mot landet kommer medföra att regimen får mer vatten på sin kvarn om att väst är ond och vill dem illa. De kommer inte att avbryta satsningen utan snarare förstärka satsningen med hjälp av länder som Venezuela.


De stora männen får nog tänka om.


Johan LundbergDu kan ha rätt. Bojkotter och sanktioner är tveeggade svärd. Särskilt mot icke-demokratiska regimer i länder med begränsad yttrandefrihet, som lätt kan manipulera opinionen till sin fördel.

Sådant känner säkert Brown och Bush till, och olika förhållningssätt används till olika problemregimer. Vilket ibland förenklat missförstås som inkonsekvens (varför bombar ni inte Nordkorea etc)...
Precis, jag tror att det bästa vapnet mot regimer så som den i Iran är att skapa välstånd i nationen. När invånarna får det bättre skapas nya möjligheter och tron på sig själv. Kunskap är det bästa vapnet.
Jo, kanske. Det är ju den taktiken som gäller vs. Kina. Vi hoppas väl alla att deras rikliga affärskontakter med omvärlden ska leda till ett sorts inre tryck som leder till yttrandefrihet och demokrati. Dessutom, i ett land som är sysselsatt med att bygga sitt välstånd genom arbete och handel så blir aggression mot omvärlden irrationellt.

Men Iran är litet annorlunda, eftersom regimen öppet hotar t.ex. Israel militärt och aktivt underminerar den mycket bräckliga demokratin i Irak. Regimen är närmast nazistisk med en mycket aggressiv ideologi i basen. Dessutom är det ett icke-kärnvapenland som vi önskar ska förbli så...
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM