TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

4,8 ton svenska kärnvapenrester redo för export. Regeringen bryter sitt löfte om att inte skicka kärnbränsle utomlands. Aftonbladet kan avslöja att 4,8 ton avfall ska exporteras till den ökända anläggningen Sellafield. Transporten kan bli av redan i augusti.


– Motiven till denna hållning har varit miljömässiga, sa Andreas Carlgren i riksdagen i april. Är det miljömässigt att skicka kärnavfall till någon annan? Vore det inte på sin plats att regeringen tog sitt ansvar?


Miljöorganisationen Greenpeace anser att regeringen bryter både mot svensk lag och praxis. Tidigare har det krävts regeringsbeslut för att få exportera kärnavfall. År 2000 stoppade den dåvarande regeringen transporten av det nu aktuella avfallet.


Miljöminster? Är det vad han är, det är svårt att tro men å andra sidan är ju inte centern ett miljöfokuserat parti längre.


Johan LundbergAvfallet i fråga är i en form som inte är lämplig för det svenska slutförvaret. Vi kan inte ta hand om det här i Sverige helt enkelt. Är det inte då bättre att skicka det till England så att det kan behandlas och sen skickas tillbaka i en form som vi kan ta hand om? Ibland måste man vara pragmatisk.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM