TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Bo Pellnäs, säkerhetspolitisk kommentator och överste, riktar idag, i en debattartikel i Svd, hård kritik mot en rad politiker som inte kommenterat utvecklingen i Ryssland.


“I Sverige ids ingen bryta semestertystnaden. Utpumpade efter minglandet i Almedalen har väl alla politiker tagit ledigt. Ingen, inte ens försvarsministern eller utrikesministern, orkar kommentera Putins åtgärder och än mindre förklara för svenska folket vad de innebär.”


Samtidigt som finansminister Anders Borg berättade om planerade nedskärningar inom försvaret förklarade Rysslands president att landet väljer att frånträda det så kallade CFE -avtalet om rustningsbegränsningar i Europa.


Det har dessutom pågått en diplomatisk konflikt mellan Ryssland och Storbritannien sedan Ryssland vägrat lämna ut en FSB -agent som misstänks ha mördat avhopparen Litvinenko.
Pellnäs är mycket oroad över utvecklingen och skriver om en rysk vilja att återigen bli en av världens starkaste supermakter. Enligt politikerbloggen


Johan LundbergBra fråga Johan!

Kan Bildts tystnad bero på Lundin Oils intressen i Ryssland?
Vi lever verkligen i Dårarnas Paradis.

Det hade varit ärligare av Pellnäs att nämna att inte ett enda NATO-land har ratificerat CFE-avtalet sedan 1999. Det är alltså Ryssland som ensidigt och envist har hållit fast vid detta avtal de senaste 8 åren.

Nu har NATO-länderna 150 dagar på sig att skriva under avtalet. Det hade nämligen den uppsägningstiden, och ryssarna har meddelat att de skriver på avtalet igen ifall NATO-länderna påbörjar sitt ratificerande av avtalet inom den tidsperioden.

För övrigt finns inte Lundin Oil kvar.
Lades ner 2002.
Carl Bildt kommenterad Rysslands beslut att icke tillämpa CFE-avtalet den 14 juli till TT.

Bildt har semester men var den 15 juli med per telefon i Dagens Eko om det spånda läget till Purins Ryssland.

Pellnäs artkel i SvD kommer säkerligen att ge eko men frågan är väl om regeringen skall gå in och debattera. Regeringens reaktion kommer på annat sätt och först måste regeringen reda ut om Borgs förslag till minskning av försvarabudgeten är genomförbar eller inte.
Ett statsråd har inte semester det är väll något vi har lärt oss de senaste åren. Tycker att Bildts frånvaro är anmärkningsvärd. Odenberg och Borgs framtida planer för försvaret är viktiga att belysa för oss innvånare i Sverige.

Så jag tror nog att Bildt och Odenberg borde avbryta sin semseter och vara mer aktiva.
Ja Johan varför tjata. Trots sin semestervila så har alltså Bildt de senaste dagarna offentligt kommenterat två gånger. Enligt sin blogg pratar han ideligen i telefon.

Jag skulle kunna tycka, om det var något angeläget, att det är bra att inte Reinfeldt är i TV-rutan vareviga dag. Detta att Persson skulle ge sin synpunkt på allting blev en sådana vana att Reinfeldts diskreta charm tydligen blir en chock.

Nej, vi liberaler knyter näven i höjden och ropar 'Alla skall ha semester'.
(Utom vi pensionärer).
Per Kjellén

Nu är det väl så att ingen i regeringen är liberal. Dom är ju konservativa. Det är skillnad det. Jag tror nog att våran statsminister skulle börja synas mera. Men såg att han varit på Grönalund. Undrar om han tränade åka fritt fall som regeringen gör i alla undersökningar.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM