TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Avtalet som Putin har sagt upp reglerar storleken på trupper, utplacering av tunga vapen och skall främja samverkan mellan supermakterna. Ett resultat av det kalla kriget. Ryssland har valt att säga upp avtalet vilket kan leda till ökad uppröstning mellan kontinenterna. Varför avtalet sägs upp beror på en rad olika aspekter så som att USA vill placera ut robotbaser i östra Europa.


Hur kommer detta påverka Sverige och övriga Europa? Jag hoppas att det inte skall påverka stabiliteten i Europa. Vikten av att vara EU medlem blir mer och mer självklar.


Johan LundbergJag tror att ett försvar i traditionell mening gör varken till eller från. Detta sett till den teknik som idag finns och de vapen som sannolikt kommer att användas i ett eventuellt stormaktskrig.

Vad emellertid Sverige kan stärka ytterligare är sin roll som fredsmäklare och arbete i internationell politik. Det behövs en moderator i världens försvarspolitik. Och den moderatorn kan Sverige vara.
Det vore bra tror jag att stärka Sveriges roll i det internationella sammanhanget. Vi borde återta den rollen som vi en gång hade.

Vi får hoppas på Margot Wallström och Jan Eliasson åter tar en (s) possition i världssamhället.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM