TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Unga tvingas skriva kontrakt med sänkt lön. Jobb med dålig lön eller inget jobb alls. Det är en caféägare i Jönköpings motto. Han kräver att ungdomar som fyller 18 år skriver på ett kontrakt där de går med på att sänka sin egen lön. Detta går att läsa i Aftonbladet.


Ett resultat av att det blir hårdare att få a-kassa och att reglerna förändras. Arbetsgivaren utnyttjar de anställda och ger de anställda helt oacceptabla villkor. Vi kommer få se många fler exempel av missbruk i framtiden. Det regeringen inte säger när de sänker a-kassan och ersättningsnivåerna är att mini lönerna pressas ner för de med lägst löner och sämst villkor.


Ett nytt Sverige håller på att formas, är det bara jag som ser det eller är vi fler? Vad tycker och känner du?


Johan LundbergJag tycker det är smått motbjudande lustigt att se att tjänstemän idag inbillar sig att dom INTE kommer att omfattas av lönesänkningarna som följer av och är målet för högern.

Reinfeldt sa för ett halvår sedan att han är starkt emot reallöneökningar i SR. Varför är det endast jag som reagerade över detta? Det finns i SRs arkiv ifall inte Reinfeldts fascistpolis redan rensat historien.
Lönesänkningar är verklighet i och med att man sänker ersättningsnivåerna. Det är de nivåerna plus ett par procent som ger minimilönen. Detta är ett faktum som vi måste belysa och visa alla grupper i samhället.

Det finns några som vinner på detta och de är de som äger produktionen alltså kapitalägarna.
Det här problemet existerade även när Socialdemokraterna var i regeringsställning. Det är såleds inget som har uppkommit bara för att den nya regeringen har förändrat a-kasse-politiken.

Det man kanske måste fundera över är hur vi ska garantera alla arbetstagare en viss standard. Alternativt inför man minimilöner i lagstiftningen, eller så görs kollektivavtalen obligatoriska i alla företag förutom familjeföretag och företag där det inte finns några anställda.
Sant, problemet är inte nytt men det är stärkts av den sittande regeringen eftersom dom sänker ersättningsnivåerna.

En lösning måste till för denna utveckling är inte att föredra fr någon part.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM