TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Både statsministern och finansministern tycker att man skall arbeta samtidigt som man pluggar. Men är det vettigt? Om man pluggar på universitet så tycker jag att man skall fokusera fullt ut på sina studier och göra det bästa av dem. Börjar man arbeta vid sidan av så är det lätt att det går ut över studierna.
Sverige skall ha ett system som uppmuntrar elever att studera och ett system som där eleverna klarar sig bra. Vi kan inte låta våra studenter arbeta samtidigt som de håller på att plugga det går inte. Vad blir det då för kvalitet??


Johan LundbergJa du frågar om det är vettigt.

Ja det är vettigt att staten/CSN inte lägger sig i hur studenterna sköter sin vardag.

Jag vill minnas, att den tidigare socialdemokratiska regeringen hade ett maxbelopp för inkomster av arbete. Gick inkomsten över detta så reducerades studielånet.

Var det vettigt. Vad tycker du
Att studera är ett arbete, det är heltid och om man arbetar så mycket som gränserna går så skall man välja jobb eller studier.

Max beloppet är ca 100 000 per år vilket är ganska mycket med tanke på att studierna är 9 månader. Man måste välja.
JL skrev: "Man måste välja."

Ja, ni socialdemokrater gillar politik som skapar sådana "måsten". "Alla ska med."

För min del betackar jag mig för både JL:s och Borgs enkelspåriga tankar om hur studenter ska bete sig. Låt studenterna bestämma själva hur de vill ha det. Och tänk vad hemskt, alla vill inte samma sak!
Det gick alldeles utmärkt för mig att studera och arbeta samtidigt och jag tog fortfarande ut examen ett år tidigare. Det kanske inte fungerar för alla men människor är trots allt olika hur mycket socialdemokraterna än försöker förneka detta.
Man kan ju konstatera att behovet och viljan att arbeta hänger ihop med den ersättning man tvingas leva på student.

För närvarande ligger den - liksom före valet - under 7.000 kronor per månad. Det är sannerligen inte mycket pengar för ett ensamhushåll som dessutom har utlägg som motsvarar en arbetare (studiematerial, transport till och från studieplatsen, luncher ute).

Det är alltså ER ersättningsnivå som ställer till det. Ska man försvara den löjligt låga nivån så MÅSTE man ju anse att studier ska kombineras med arbete. Motsatsen är ju nämligen att hävda att man kan leva på mindre än 7000 kronor per månad, något som knappast är möjligt över allt i det här landet.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM